Πολιτικές «απαρτχάιντ» στο συνταξιοδοτικό

3 λεπτά ανάγνωση
8 Οκτωβρίου 2013

Η κυβέρνηση συνεχίζει να προωθεί την προνομιακή πρόωρη  συνταξιοδότηση 100.000 δημοσίων υπαλλήλων, με όρους που δεν ανταποκρίνονται στις ασφαλιστικές εισφορές που έχουν δώσει.

Προβλέπεται, εκτός των άλλων, δικαίωμα σύνταξης από τα 50 χρόνια και με μόλις 18 χρόνια υπηρεσίας, ενώ οι νέοι που δουλεύουν σήμερα στον ιδιωτικό τομέα πρέπει να περιμένουν μέχρι τα 67 τους και βάλε.

Ελλείψει άλλων πόρων από τα ασφαλιστικά ταμεία, οι πρόωρες αυτές συντάξεις θα χρηματοδοτηθούν από τη φορολόγηση του σχεδόν διαλυμένου παραγωγικού τομέα της οικονομίας, η οποία προβλέπεται αυξημένη κατά 2,5 δις, σύμφωνα με το προσχέδιο προϋπολογισμού του 2014.

Η παροχή τέτοιων προνομίων σε μαζική κλίμακα, πέρα από τις αρνητικές δημοσιονομικές διαστάσεις που έχει, συνιστά πρόκληση και ηθική προσβολή στα εκατομμύρια των υπολοίπων, μη ευνοημένων πολιτών, που στενάζουν από την φορολογική επιδρομή.

Η ευνοιοκρατική αυτή συμπεριφορά του πολιτικού συστήματος προς τους «πελάτες» του αγγίζει τα όρια ενός κοινωνικού «απαρτχάιντ».

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τα μνημόνια και το «μαύρο πρόβατο» της ΕΕ… στην ανάπτυξη

Η Ελλάδα, από «μαύρο πρόβατο» της ΕΕ στα μνημόνια, εξελίχθηκε σε παράδειγμα

Επενδύσεις και κατανάλωση κράτησαν ψηλά την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας – Στο 2% η ανάπτυξη

Η ελληνική οικονομία διατήρησε τη θετική της δυναμική κατά το πρώτο τρίμηνο

Η Ελλάδα επιταχύνει τη μείωση του χρέους – Έγκριση για πρόωρη αποπληρωμή €6,94 δισ.

Τα διοικητικά συμβούλια των ESM και EFSF ενέκριναν την πρόωρη αποπληρωμή δανείων