«Πολύ ισχυρές» οι ελληνικές τράπεζες

3 λεπτά ανάγνωση
29 Ιανουαρίου 2015

Οι ελληνικές τράπεζες είναι πολύ ισχυρές και θα αντέξουν την τρέχουσα αναταραχή στις αγορές, δήλωσε η Ντανιέλ Νουί, επικεφαλής της ΕΚΤ για την εποπτεία των ευρωπαϊκών τραπεζών, στην τηλεόραση του Bloomberg.

«Οι ελληνικές τράπεζες αντιμετωπίζουν μία δύσκολη κατάσταση τώρα, λόγω των πρόσφατων εκλογών, αλλά είναι πολύ ισχυρές» δήλωσε η κ. Νουί, προσθέτοντας: «Έχει γίνει πολλή δουλειά για να ενισχυθούν οι ισολογισμοί τους κατά τα τελευταία χρόνια. Θα ξεπεράσουν και αυτή την κρίση, όπως και τις προηγούμενες».

Οι ελληνικές τράπεζες παρακολουθούνται στενά, καθώς υπάρχει «μία κατάσταση που δεν είναι ακριβώς η κανονική» δήλωσε η κ. Νουί, προσθέτοντας ότι «πρέπει να διαχειριστούν με συντηρητικό τρόπο τη ρευστότητά τους».

Οι μεγάλες πωλήσεις μετοχών αυτή την εβδομάδα οδήγησαν στην απώλεια του 44% της αξίας των τραπεζικών μετοχών, αναφέρει το δημοσίευμα του Bloomberg.

Οι αναλήψεις καταθέσεων από τις τράπεζες, σύμφωνα με το Bloomberg, ανήλθαν σε 11 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο και συνολικά ξεπέρασαν τα 14 δισ. ευρώ στην προεκλογική περίοδο.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Π. Μαρινάκης: «Ακούω βερεσέ όσα λέει ο Τσίπρας – Έβαλε πάνω από τριάντα νέους φόρους»

Η δήλωση του Π. Μαρινάκη βάζει ξανά τον Αλέξη Τσίπρα απέναντι στο

Από τα μνημόνια και το «μαύρο πρόβατο» της ΕΕ… στην ανάπτυξη

Η Ελλάδα, από «μαύρο πρόβατο» της ΕΕ στα μνημόνια, εξελίχθηκε σε παράδειγμα

Επενδύσεις και κατανάλωση κράτησαν ψηλά την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας – Στο 2% η ανάπτυξη

Η ελληνική οικονομία διατήρησε τη θετική της δυναμική κατά το πρώτο τρίμηνο