«Πράσινο φως» από το Eurogroup για την παράταση της δανειακής σύμβασης

2 λεπτά ανάγνωση
24 Φεβρουαρίου 2015

Το “πράσινο φως” έδωσε το Eurogroup στη λίστα με τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις που υπέβαλε η κυβέρνηση, και επομένως για την παράταση της δανειακής σύμβασης. Μετά την επικύρωση της, η συμφωνία είναι προγραμματισμένο να εγκριθεί από τα εθνικά κοινοβούλια.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Το ελληνικό αίτημα θα σταλεί τώρα στα εθνικά κοινοβούλια των εταίρων, για να επικυρωθεί και τυπικά η τετράμηνη παράταση της ευρωπαϊκής βοήθειας. Την Παρασκευή είναι προγραμματισμένη η ψηφοφορία στη γερμανική κάτω Βουλή (Βundestag).

Οι μεταρρυθμίσεις που προτείνει η Αθήνα θα πρέπει να συγκεκριμενοποιηθούν έως τα τέλη Απριλίου, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, που αποτελεί και προϋπόθεση για την εκταμίευση των 7,2 δισ. ευρώ που παρακρατούνται από τους δανειστές.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γ. Χαντζηνικολάου (Τράπεζα Πειραιώς): Με ρευστότητα και γνώση, οι τράπεζες στηρίζουν την οικονομία

Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου τόνισε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ότι η πιστωτική

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ΕΕ στη μείωση του χρέους με πτώση ρεκόρ 67 μονάδων

Τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους μεταξύ των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφει

Εκταμίευση πόρων ύψους €1,18 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προς την Ελλάδα

Στην εκταμίευση πόρων ύψους 1,18 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και