Πράσινο φως για την επόμενη δόση προς την Ελλάδα

4 λεπτά ανάγνωση
23 Μαΐου 2016

Το Βερολίνο δίνει και από την πλευρά του πράσινο φως για την εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα. Όπως χαρακτηριστικά είπε στο κυβερνητικό μπρίφινγκ της Δευτέρας εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, Φριντερίκε φον Τίζενχαουζεν «οι δηλώσεις που έκανε ο υπουργός το Σαββατοκύριακο μιλούν από μόνες τους».

Στο περιθώριο της συνάντησης του G7 στην Ιαπωνία ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ερωτηθείς για την έκβαση της συνεδρίασης του Eurogroup την Τρίτη είχε εκφράσει την άποψη ότι «θα τα καταφέρουμε, είμαστε σε καλό δρόμο.»

«Αβάσιμες» οι όποιες αναφορές για το ύψος της δόσης

Αναφορικά με το ύψος της δόσης η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει κάποιος πίνακας εκταμίευσης των δόσεων. Επομένως, κάθε αναφορά στα μίντια για το ύψος της είναι «αβάσιμη». Υπάρχουν «βέβαια σκέψεις», είπε, το ζητούμενο τώρα όμως είναι η αξιολόγηση και όλα τα άλλα θα συζητηθούν στη συνέχεια – «βήμα προς βήμα».

Αυτή η στάση αφορά και την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους, ένα θέμα που κατά τη γερμανική θεώρηση δεν είναι του παρόντος. Το μόνο βέβαιο είναι η στάση της γερμανικής κυβέρνησης σε ότι αφορά τη συμμετοχή του ΔΝΤ. Η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών κατέστησε σαφές ότι η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί την παραμονή του Ταμείου «απαραίτητη».

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκταμίευση πόρων ύψους €1,18 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προς την Ελλάδα

Στην εκταμίευση πόρων ύψους 1,18 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και

Κ. Πιερρακάκης: «Το πλεόνασμα θα είναι πάνω από τον στόχο. Ο επιπλέον δημοσιονομικός χώρος θα επιστρέψει στους πολίτες»

Την πεποίθηση ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα υπερβεί τον στόχο, εξέφρασε ο

Κ. Πιερρακάκης: «Τεράστιος κίνδυνος» ενεργειακής κρίσης

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης προειδοποιεί για τεράστιο κίνδυνο στην οικονομία και ζητά στήριξη