Πρεμιέρα σήμερα για τις θερινές εκπτώσεις – Στα €6,06 δισ. ο τζίρος

5 λεπτά ανάγνωση
9 Ιουλίου 2018

Ξεκινούν σήμερα οι θερινές εκπτώσεις και θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Αυγούστου ενώ τα καταστήματα μπορούν να παραμείνουν προαιρετικά ανοικτά την Κυριακή 15 Ιουλίου.

Στα 6,06 δισ. ευρώ προβλέπεται να διαμορφωθεί ο τζίρος των θερινών εκπτώσεων που αρχίζουν σήμερα Δευτέρα, δηλαδή, θα είναι αυξημένος κατά 0,6 – 0,7 % σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας
Βασίλη Κορκίδη.

Η πρόβλεψη της ΕΣΕΕ εδράζεται στη μέχρι στιγμής πορεία του μέσου κύκλου εργασιών του πρώτου τετραμήνου του έτους που σε σύγκριση με το 2017 παρουσιάζει οριακή αύξηση 0,65%.

«Το κλίμα στον εμπορικό κόσμο είναι ανάμικτο με ελπίδες για αύξηση του τζίρου αλλά και έντονο προβληματισμό καθώς, οι θερινές εκπτώσεις πραγματοποιούνται σε περιβάλλον αυξημένων φορολογικών υποχρεώσεων όλων των καταναλωτών, με αποτέλεσμα οι αγορές να μπαίνουν σε «δεύτερη μοίρα». Οι έμποροι σε μεγάλο βαθμό εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στην τουριστική κίνηση και την «εισαγόμενη κατανάλωση» που αυτή την περίοδο εντείνεται. Ωστόσο, αυτή η βοήθεια υφίσταται αλλά όχι για όλες τις πόλεις της χώρας και όχι για όλες τις περιοχές της Αθήνας», ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

Σημειώνει ακόμη ότι οι καλοκαιρινές εκπτώσεις προ κρίσης έκαναν έναν τζίρο άνω των 8 δισ. ευρώ, ενώ πλέον κυμαίνονται σε επίπεδα λιανικών πωλήσεων της τάξης των 6 δισ. ευρώ και μόνο εφόσον επιτευχθεί η σταδιακή επιστροφή στα επίπεδα των 7 δισ. ευρώ, τότε οι αριθμοί θα δώσουν σημαντική ανάσα στα ταμεία των εμπορικών καταστημάτων.

Ενόψει των εκπτώσεων, η ΕΣΕΕ έθεσε στην διάθεση των τοπικών Εμπορικών Συλλόγων 50.000 οικολογικές τσάντες, προκειμένου να διανεμηθούν σε επιχειρήσεις-μέλη και καταναλωτές.

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γ. Χαντζηνικολάου (Τράπεζα Πειραιώς): Με ρευστότητα και γνώση, οι τράπεζες στηρίζουν την οικονομία

Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου τόνισε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ότι η πιστωτική

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ΕΕ στη μείωση του χρέους με πτώση ρεκόρ 67 μονάδων

Τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους μεταξύ των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφει

Εκταμίευση πόρων ύψους €1,18 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προς την Ελλάδα

Στην εκταμίευση πόρων ύψους 1,18 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και