Προβάδισμα Σουλτς 44% σε διαδικτυακή δημοσκόπηση για το Spiegel

2 λεπτά ανάγνωση
27 Φεβρουαρίου 2017

Μάρτιν Σούλτς ή Άγγελα Μέρκελ; Στο ερώτημα της εταιρείας διαδικτυακών δημοσκοπήσεων Civey, που διεξήχθη μέσω της ηλεκτρονικής έκδοσης του περιοδικού Spiegel, το 44% απάντησε ότι θα ψήφιζε τον υποψήφιο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας (SPD) Μάρτιν Σούλτς και το 38% την Άγγελα Μέρκελ.

Το 19% δεν θα ψήφιζε κανέναν από τους δύο.

Μεγάλη στήριξη θα είχε ο κ. Σούλτς από τους ψηφοφόρους του κόμματος Die Linke, δεδομένου ότι θα τον ψήφιζε το 74%, και από τους ψηφοφόφους των Πρασίνων (Die Gruenen), με μικρότερο όμως ποσοστό (63%).

Αντίθετα, οι ψηφοφόροι του Φιλελεύθερου Κόμματος Γερμανίας (FDP) θα προτιμούσαν την καγκελάριο Μέρκελ σε ποσοστό 53,2%, αλλά μόνο το 19,1% των ψηφοφόρων του λαϊκιστικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) θα την προτιμούσε και ακόμα λιγότεροι τον Μάρτιν Σούλτς (17,6%).

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κ. Βελόπουλος: «Αν κερδίσω, μετά τις εκλογές δεν θα συνεργαστώ με κανέναν»

Ο Κυριάκος Βελόπουλος επιλέγει να επενδύσει σε μια ρητορική «αυτοδυναμίας», ωστόσο η

Αδ. Γεωργιάδης: «Θα πάρουμε την αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εμφανίστηκε βέβαιος για την εκλογική πορεία της κυβέρνησης, τονίζοντας

Γ. Κεφαλογιάννης: «Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους – Θα έχουμε αυτοδυναμία»

Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά στον προβλεπόμενο