Προκαλεί η στάση της Ελλάδας…

5 λεπτά ανάγνωση
18 Μαρτίου 2015

Θυμό προκάλεσε στους δανειστές η στάση της Αθήνας την Τρίτη όταν, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, η ελληνική πλευρά αρνήθηκε να ενημερώσει τους εταίρους.

Όπως αναφέρει, στην τηλεδιάσκεψη, η Αθήνα δεν έδωσε πληροφορίες για τη μεταρρυθμιστική πρόοδο, αλλά επέμεινε ότι οι συζητήσεις θα πρέπει να κλιμακωθούν στην σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Περιγράφοντας την ενόχληση που προκαλεί στις χώρες της ευρωζώνης η προσέγγιση της νέας ελληνικής κυβέρνησης, όπως αναφέρει το Reuters, ένας αξιωματούχος της ευρωζώνης δήλωσε: «Για πολλούς η τηλεδιάσκεψη αυτού του απογεύματος θα μπορούσε να είναι η τελευταία σταγόνα».

Τρεις πηγές του Reuters, με γνώση της τηλεδιάσκεψης, ανέφεραν ότι αντί για ενημέρωση ένας Ελληνας αξιωματούχος είπε ότι τα ζητήματα που ήταν προγραμματισμένο να αναλυθούν θα τα συζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας στη σύνοδο των ηγετών της ΕΕ, στις Βρυξέλλες.

Δύο πηγές ανέφεραν ότι ο ένας από τους αξιωματούχους της τηλεδιάσκεψης δήλωσε ότι μετά από την άρνηση της Ελλάδας για ενημέρωση, οι συζητήσεις είναι σε αδιέξοδο.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι τόνιζαν ότι δεν καταλαβαίνουν τι ελπίζει να πετύχει η Ελλάδα, πηγαίνοντας το θέμα στη σύνοδο κορυφής, όπου μπορεί να συζητηθεί μόνο στις συναντήσεις που θα γίνουν στο περιθώριο και μόνο με γενικούς πολιτικούς όρους.

Οπως ανέφεραν, οι ηγέτες της ΕΕ δεν μπορούν να προσφέρουν στον Αλέξη Τσίπρα τίποτα περισσότερο από ότι το Eurogroup, γιατί οποιαδήποτε περαιτέρω οικονομική βοήθεια στην Αθήνα εξαρτάται από τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα.

Και οι τρεις πηγές επιβεβαίωσαν την οργή των υπουργών της ευρωζώνης για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, που δεν θέλει να τιμήσει τις δεσμεύσεις των προκατόχων της, με αντάλλαγμα σχεδόν 240 δισεκατομμύρια ευρώ.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γ. Χαντζηνικολάου (Τράπεζα Πειραιώς): Με ρευστότητα και γνώση, οι τράπεζες στηρίζουν την οικονομία

Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου τόνισε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ότι η πιστωτική

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ΕΕ στη μείωση του χρέους με πτώση ρεκόρ 67 μονάδων

Τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους μεταξύ των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφει

Εκταμίευση πόρων ύψους €1,18 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προς την Ελλάδα

Στην εκταμίευση πόρων ύψους 1,18 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και