Προς συμφωνία Λευκωσίας – τρόικας για την ιδιωτικοποίηση ημικρατικών οργανισμών

4 λεπτά ανάγνωση
6 Νοεμβρίου 2013

Το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών, συζητήθηκε σε δείπνο που παρέθεσε ο προέδρος Αναστασιάδης στους τρεις επικεφαλής της τρόικας, Ντέλια Βελκουλέσκου, Μάρτιν Φέρβεϊ και Ιζαμπέλα Φον Κόπεν Μέρτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο δείπνο έκλεισε η διαφορά που χώριζε κυβέρνηση και τρόικα στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων. Συμφωνήθηκε η ψήφιση νόμου – πλαισίου για τις ιδιωτικοποιήσεις μέχρι το τέλος του 2013, η τοποθέτηση υπηρεσιακών διοικήσεων στους ημικρατικούς οργανισμούς, οι οποίες θα δρομολογήσουν τις ιδιωτικοποιήσεις και τους διεθνείς διαγωνισμούς που θα απαιτηθούν και προκρίνεται η ιδέα, οι θέσεις των προέδρων να πληρωθούν από γενικούς διευθυντές υπουργείων ή ανώτερους κρατικούς υπαλλήλους, ώστε να ασκείται πίεση για την ταχύτερη διεκπεραίωση των διαδικασιών, αλλά και για να αποφευχθεί ο κίνδυνος πολιτικών παρεμβάσεων.

Το επικαιροποιημένο μνημόνιο αναμένεται να επικυρωθεί αύριο σε πολιτικό επίπεδο. Σήμερα κλιμάκιο της τρόικας θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, με επίκεντρο το θέμα των δαπανών στον τομέα της υγείας.

Εντός του 2014 θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες ώστε οι ημικρατικοί οργανισμοί να είναι έτοιμοι για ιδιωτικοποίηση.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γ. Χαντζηνικολάου (Τράπεζα Πειραιώς): Με ρευστότητα και γνώση, οι τράπεζες στηρίζουν την οικονομία

Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου τόνισε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ότι η πιστωτική

Ακρίβεια χωρίς φρένο: Η νέα πραγματικότητα σε Ελλάδα και Ευρώπη

Η ακρίβεια δεν υποχωρεί – απλώς αλλάζει μορφή.

Παγκόσμια οικονομία: Σημάδια κόπωσης από την Κίνα – Πιέσεις στο διεθνές εμπόριο

Η πορεία της Κίνας βρίσκεται στο επίκεντρο της διεθνούς οικονομικής ανησυχίας.