“Προσγείωση” προς τις 860 μονάδες και πάλι για το Χρηματιστήριο

3 λεπτά ανάγνωση
3 Νοεμβρίου 2022

Σημαντικές πιέσεις δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών στη συνεδρίαση της Πέμπτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Μόνο πέντε τίτλοι του FTSE 25 κατάφεραν να ολοκληρώσουν τη συνεδρίαση με θετικό πρόσημο.

Εν μέσω περιορισμένου τζίρου, το Χρηματιστήριο της Αθήνας ακολούθησε την καθοδική πορεία των διεθνών αγορών, που επηρεάστηκαν από την επιθετική ρητορική της Fed για την ανάγκη περαιτέρω σημαντικών αυξήσεων των επιτοκίων.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 861,76 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 1,40%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 857,90 μονάδες (-1,85%).Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 49,41 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 13.871.336 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 1,39%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,80%.

Ανοδικά κινήθηκαν 33 μετοχές, 72 πτωτικά και εννέα παρέμειναν σταθερές.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Ασφαλειών (+0,53%) και των Ταξιδιών (+0,47%). Αντίθετα, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Τροφίμων (-3,17%) και των Τηλεπικοινωνιών (-2,94%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρηματιστήριο: Οι τράπεζες έριξαν τον ΓΔ κάτω από τις 2.500 μονάδες

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς οι πωλητές κυριάρχησαν στις τραπεζικές

Global X: Γιατί η Ελλάδα αποτελεί κορυφαίο επενδυτικό story

Η Global X τοποθετεί την ελληνική αγορά ανάμεσα στα ισχυρότερα αμυντικά επενδυτικά

Γεωπολιτικός φόβος και πετρέλαιο έφεραν sell off στο Χρηματιστήριο

Νέο κύμα ρευστοποιήσεων χτύπησε το Χρηματιστήριο Αθηνών.