Προσοχή μην προκληθεί σοκ από τον τερματισμό των μνημονίων

3 λεπτά ανάγνωση
21 Απριλίου 2013

Στόχος είναι να διασφαλίστει ότι με τον τερματισμό των μέτρων αυτών δεν θα προκληθεί «σοκ» στις αναδυόμενες χώρες, υποστήριξε σήμερα η γενική διευθύντρια του διεθνούς οικονομικού οργανισμού Κριστίν Λαγκάρντ.

“Υπάρχουν αυξανόμενες ανησυχίες για τις επιπτώσεις της αντισυμβατικής νομισματικής πολιτικής» που συνδυάζουν την επαναγορά ομολόγων και πολύ χαμηλά, σχεδόν μηδενικά επιτόκια, αναφέρει η Λαγκάρντ σε κείμενό της με το οποίο καθορίζει την ατζέντα του ΔΝΤ.

Η Λαγκάρντ προειδοποιεί ότι η πολιτική αυτή μπορεί να έχει «ανεπιθύμητες συνέπειες» τροφοδοτώντας τη ροή κεφαλαίων προς τις αναδυόμενες χώρες, με κίνδυνο να διαταραχτεί η αγορά συναλλάγματος και να διογκωθεί η τιμή ορισμένων ομολόγων. Στο κείμενό της τονίζει ότι το ΔΝΤ «πρέπει να παρακολουθεί» τις συνέπειες αυτές.

“Πολλές αναδυόμενες χώρες ανησυχούν για το πιθανό σοκ που μπορεί να πλήξει το χρηματοπιστωτικό σύστημά τους εάν αποσυρθούν γρήγορα σημαντικά κεφάλαια» από την οικονομία τους, προσθέτει.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΝΤ: Παράδειγμα για άλλες χώρες η μεταρρύθμιση της φορολογικής διοίκησης στην Ελλάδα

Έκθεση του ΔΝΤ αναγνωρίζει τη μεταρρύθμιση της φορολογικής διοίκησης ως βασικό παράγοντα
Τασεις επενδυσεων στην Ελλαδα

Ο δρόμος προς την απόλυτη κανονικότητα και την υποχώρηση του ελληνικού χρέους στο 100% του ΑΕΠ

O υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης εξήρε την ομάδα του Οργανισμού

Forza Grecia! Χρονιά-ορόσημο για το ελληνικό χρέος το 2026

Χρονιά ορόσημο για το ελληνικό χρέος θα αποτελέσει το 2026 καθώς η