Πως θα γλιτώσετε τον φόρο για τα ανείσπρακτα ενοίκια

4 λεπτά ανάγνωση
14 Ιουλίου 2016

Σε μαζικές αγωγές έξωσης μέχρι και την Παρασκευή 15 του μήνα, ημέρα που λήγει η προθεσμία για τις δηλώσεις, καλεί η ΠΟΜΙΔΑ τους ιδιοκτήτες με ανείσπρακτα ενοίκια που ξεπερνούν τις 5.000 ευρώ με στόχο να αποφύγουν τη φορολόγησή τους για εισοδήματα που ποτέ δεν απέκτησαν.

Πηγές της ομοσπονδίας τόνιζαν ότι αν η συνολική οφειλή είναι μικρότερη από τις 5.000 ευρώ, το όποιο όφελος θα έχει ο φορολογούμενος από τη μη φορολόγησή του θα εξανεμισθεί από τα δικαστικά έξοδα για την εκδίκαση της αγωγής έξωσης.

Πάντως, ούτε η ΠΟΜΙΔΑ αλλά ούτε και το υπουργείο Οικονομικών δεν ξέρει πόσοι από τους 1,5 εκατ. ιδιοκτήτες έχουν μπει στο δίλημμα του τι θα κάνουν με τα ανείσπρακτα ενοίκια.

Αυξημένοι συντελεστές

Το βέβαιο είναι ότι όσοι έχουν ανείσπρακτα ενοίκια και για οποιονδήποτε λόγο δεν έχουν κάνει αγωγή έξωσης ή διαταγή πληρωμής στον ενοικιαστή τους που δεν μπορεί να πληρώσει θα αναγκαστούν να πληρώσουν οι ίδιοι τους φουσκωμένους συντελεστές φόρου που ισχύουν από φέτος στην αυτοτελή φορολόγηση εισοδήματος από ενοίκια. Οι συντελεστές αυξήθηκαν από 11% σε 15% για εισοδήματα της συγκεκριμένης κατηγορίας έως 12.000 ευρώ, ενώ όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα από 12.001 ευρώ έως και 35.000 ευρώ θα φορολογηθούν με συντελεστή 35% (από 33% το 2015). Για εισοδήματα από ενοίκια άνω των 35.000 ευρώ προβλέπεται η επιβολή συντελεστή 45%.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο 5,2% ο πληθωρισμός τον Μάϊο

Ο πληθωρισμός παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα και τον Μάϊο.

Επενδύσεις και κατανάλωση κράτησαν ψηλά την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας – Στο 2% η ανάπτυξη

Η ελληνική οικονομία διατήρησε τη θετική της δυναμική κατά το πρώτο τρίμηνο

Κ. Βελόπουλος: «Εμείς θα κάνουμε €500 αύξηση στους μισθούς, συντάξεις, δώρα»

Ο Κυριάκος Βελόπουλος υποστήριξε ότι μια κυβέρνηση της Ελληνικής Λύσης θα προχωρούσε