Ράλι για τον Nikkei – στο υψηλότερο επίπεδο από την 1η Αυγούστου 1990

2 λεπτά ανάγνωση
16 Φεβρουαρίου 2021

Στο πράσινο έκλεισε το χρηματιστήριο στο Τόκιο, με τον Nikkei να ολοκληρώνει τη συνεδρίαση στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριάντα και πλέον ετών, λόγω της υποχώρησης της συναλλαγματικής ισοτιμίας του γεν έναντι του αμερικανικού δολαρίου, που έδωσε ώθηση στους τίτλους εταιρειών που επικεντρώνονται στις εξαγωγές, και τις ελπίδες πως θα εγκριθεί σύντομα δεύτερο μεγάλο πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας για να ανακάμψει από τον αντίκτυπο της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 383,60 μονάδων (+1,28%), στις 30.467,75 μονάδες. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο όπου έχει φθάσει από την 1η Αυγούστου 1990.

Ο ευρύτερος δείκτης Topix, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με άνοδο 11,14 μονάδων (+0,57%), στις 1.965,08 μονάδες.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ράλι στην Ασία: Ιστορικό άλμα στη Νότια Κορέα και άνοδος 3,5% για τον Nikkei

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν την Παρασκευή τα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά τις βαριές απώλειες

Ασιατικά χρηματιστήρια: Ισχυρές απώλειες μετά την πτώση της Alphabet – «Βουτιά» άνω του 5% στη Νότια Κορέα

Με σημαντικές απώλειες κινούνται την Παρασκευή τα ασιατικά χρηματιστήρια.

Ασιατικά χρηματιστήρια: Πτώση σε Nikkei, Topix και Kospi λόγω Ιράν

Οι ασιατικές αγορές χάνουν έδαφος την Παρασκευή.