Ρέγκλινγκ: Ενδεχόμενο Grexit είναι η ακριβότερη λύση

2 λεπτά ανάγνωση
14 Φεβρουαρίου 2015

Για τον κίνδυνο ενός ενδεχόμενου Grexit προειδοποίησε ο επικεφαλής του ESM Kλάους Ρέγκλινγκ με αφορμή το σενάριο που δημοσίευσε το Spiegel- για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και μετά και της Κύπρου, λόγω της στενής οικονομικής σύνδεσης των δύο χωρών.

Όπως είπε ο κ. Ρέγκλινγκ στο γερμανικό περιοδικό, η αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν η ακριβότερη από όλες τις πιθανές λύσεις, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για τη Γερμανία και για τις άλλες χώρες της νομισματικής ένωσης.

Στο σχετικό δημοσίευμα το Spiegel επικαλείται εμπειρογνώμονες του Eurogroup, σύμφωνα με τους οποίους η έξοδος Ελλάδας και Κύπρου από το ευρώ θα ήταν για την υπόλοιπη Ευρωζώνη διαχειρίσιμη.

«Το πιθανότερο όμως είναι ότι σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας, η Κύπρος θα χρειαστεί επιπλέον οικονομική βοήθεια», συμπληρώνει. 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γ. Χαντζηνικολάου (Τράπεζα Πειραιώς): Με ρευστότητα και γνώση, οι τράπεζες στηρίζουν την οικονομία

Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου τόνισε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ότι η πιστωτική

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ΕΕ στη μείωση του χρέους με πτώση ρεκόρ 67 μονάδων

Τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους μεταξύ των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφει

Εκταμίευση πόρων ύψους €1,18 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προς την Ελλάδα

Στην εκταμίευση πόρων ύψους 1,18 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και