Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα εφαρμόζει αξιόπιστη πολιτική

2 λεπτά ανάγνωση
6 Νοεμβρίου 2019

Η μείωση του επιτοκίου των ελληνικών ομολόγων αποτελεί ένδειξη ότι η Ελλάδα εφαρμόζει τώρα μία αξιόπιστη πολιτική, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στην ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung.

Απαντώντας σε ερώτηση, αν οι επενδυτές γίνονται πολύ ριψοκίνδυνοι ξανά, καθώς η Ελλάδα πληρώνει επιτόκιο μόνο 1,17% για τα δεκαετή ομόλογα, ο Ρέγκλινγκ απάντησε: «Όχι, αυτό είναι μάλλον ένδειξη ότι η Ελλάδα εφαρμόζει τώρα μία αξιόπιστη πολιτική. Αυτός είναι ο λόγος που η Ελλάδα πάει ξανά με το ρεύμα στις χρηματοπιστωτικές αγορές».

Ο επικεφαλής του ΕΜΣ σημείωσε ότι το χαμηλό επασφάλιστρο κινδύνου των ελληνικών ομολόγων -το επιτόκιο των οποίων είναι 156 μονάδες βάσης (1,56 ποσοστιαίες μονάδες) υψηλότερο από των γερμανικών- «αντανακλά το ότι η Ελλάδα θεωρείται ανταγωνιστική από τις αγορές».

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτινάχθηκε το κόστος δανεισμού – Πιέσεις σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ιαπωνία

Ισχυρές πιέσεις καταγράφονται στις διεθνείς αγορές ομολόγων.

Eurostat: Στο 4,6% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο

Στο 4,6% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2026,

Αγορές σε συναγερμό: Πετρέλαιο στα $110 και φόβοι για νέα παγκόσμια κρίση

Σε ένα εξαιρετικά εύθραυστο περιβάλλον κινούνται πλέον οι διεθνείς αγορές.