Δύσκολη η παραμονή του Ντάισελμπλουμ στο τιμόνι του Eurogroup

4 λεπτά ανάγνωση
24 Μαρτίου 2017

Το πρακτορείο Reuters εστιάζει στην πιθανότητα απομάκρυνσης του Γερούν Ντέισελμπλουμ από την προεδρία του Eurogroup μετά τις δηλώσεις του περί «σπαταλών των χωρών του Νότου».

Σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα, μέχρι πρότινος, ο Ολλανδός υπουργός θεωρούταν σχεδόν βέβαιο ότι θα παρέμενε στο «τιμόνι» της ευρωομάδας, παρά την ήττα του Εργατικού Κόμματος στις ολλανδικές βουλευτικές εκλογές. Ωστόσο, η συνέντευξή του στη Handelsblatt και η αναφορά περί «σπαταλών σε ποτά και γυναίκες» έχει αλλάξει άρδην την κατάσταση.

Κατά το Reuters, η συγκεκριμένη δήλωση αποτέλεσε την αφορμή, ώστε διάφορες χώρες να αξιώσουν, με σοβαρούς όρους, την απομάκρυνση του Ντέισελμπλουμ από την προεδρία του Eurogroup.

«Έχει πολλούς εχθρούς στον Νότο και όλοι αυτοί ανέμεναν μία δήλωση σαν αυτή, προκειμένου να τη χρησιμοποιήσουν εναντίον του» δηλώνει στο πρακτορείο, ένας εκ των αξιωματούχων της Ε.Ε.

Το βρετανικό δημοσίευμα εκτιμά, την ίδια ώρα, ότι τυχόν απομάκρυνσή του θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στις εν εξελίξεις διαπραγματεύσεις για την ελληνική αξιολόγηση, καθώς το Eurogroup θα βρεθεί «ακέφαλο» και θα εισέλθει σε περίοδο εσωστρέφειας.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια, ένας εκ των πιθανών διαδόχων, σύμφωνα με το Reuters, θα μπορούσε να είναι ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών, Λούις ντε Γκίντος. Αρκετές πιθανότητες παράλληλα, συγκεντρώνει και ο Πορτογάλος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Βίτορ Κονστάντσιο.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μ. Βουλαρίνος για πόθεν έσχες Ανδρουλάκη: «Όταν γίνει Πρωθυπουργός θα φέρει το εκατομμύριο πίσω στην Ελλάδα»

Ο Μάνος Βουλαρίνος σχολίασε με αιχμηρό τρόπο τις συζητήσεις γύρω από το

Β. Αναστασίου για Τσίπρα: «Να πλυθεί δυο φορές…»

Η Βάσια Αναστασίου εξαπέλυσε αιχμηρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, σχολιάζοντας με

Η ρητορική Καρυστιανού ανοίγει επικίνδυνες ρωγμές στα δικαιώματα των γυναικών

Η πρόσφατη τοποθέτηση της Μαρίας Καρυστιανού — «Και το έμβρυο έχει δικαιώματα,