Σ.Λαζαρίδης: Η εμπιστοσύνη στην ελληνική αγορά επιστρέφει

3 λεπτά ανάγνωση
1 Δεκεμβρίου 2015

«Η εμπιστοσύνη στην ελληνική αγορά επιστρέφει», δήλωσε ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου, Σωκράτης Λαζαρίδης, μιλώντας, πριν από λίγο, στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, επισημαίνοντας ότι από τον περασμένο Αύγουστο σημειώνονται εισροές κεφαλαίων. Δήλωσε ότι η πτώση του Γενικού Δείκτη οφείλεται στην πτώση των τραπεζών, ενώ οι μη τραπεζικές μετοχές έχουν αυξήσει την κεφαλαιοποίησή τους από τις αρχές του χρόνου κατά 5%.

Τόνισε ότι η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά βρίσκεται στην 5η θέση πανευρωπαϊκά στην άντληση κεφαλαίων, πάνω και από το γερμανικό χρηματιστήριο.

Ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου αναφέρθηκε και στο σημαντικό ρόλο που καλείται να παίξει η ελληνική κεφαλαιαγορά για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τη στιγμή που περιορίζεται σημαντικά ο δανεισμός, επισημαίνοντας ότι, παγκοσμίως, υπάρχει η τάση για αξιοποίηση των κεφαλαιαγορών σε ένα περιβάλλον απομόχλευσης.

Σύμφωνα με έρευνα, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα χρειάζονται κεφάλαια ύψους 4 με 5 δισ. ευρώ (1 δισ. για νέα επιχειρηματικότητα) και ένα σημαντικό μέρος από αυτά μπορεί να δώσει η κεφαλαιαγορά.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λ. Λαζόπουλος για Μ. Λαζαρίδη: «Μα καλά να αντιμιλάει ο μαϊντανός;»

Ο Λάκης Λαζόπουλος προκάλεσε νέες αντιδράσεις μετά τον χαρακτηρισμό «μαϊντανός» που χρησιμοποίησε

Χρηματιστήριο: Στο επίκεντρο η ΔΕΗ παρά τις πιέσεις και το profit taking

Με ισχυρές κινήσεις κατοχύρωσης κερδών ολοκληρώθηκε η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας στο

Goldman Sachs και Morgan Stanley προειδοποιούν για πτώση 20% στις αγορές μετά το ράλι της Τεχνητής Νοημοσύνης

Μήνυμα συγκράτησης έστειλαν οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Goldman Sachs και της Morgan