Schauble: Η αισιοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης για συμφωνία με τους πιστωτές δεν δικαιολογείται

3 λεπτά ανάγνωση
21 Μαΐου 2015

Η αισιοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης για συμφωνία με τους πιστωτές τις επόμενες ημέρες δεν δικαιολογείται από τις διαπραγματεύσεις, δήλωσε στο Reuters ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolgang Schauble επαναλαμβάνοντας πως δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ελπίζει σε μια άμεση συμφωνία με τους εταίρους το προσεχές διάστημα, ενώ και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης έκανε λόγο για πιθανότητα συμφωνίας μέσα σε μια εβδομάδα.

Αυτό που γνωρίζω από την πορεία των συζητήσεων με τους τρεις θέσμους δεν υποστηρίζουν την αισιοδοξία που προκύπτει από τις ανακοινώσεις της Αθήνας, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ κάνοντας λόγο για “πολύ διστακτική” πρόοδο στις συνομιλίες.

Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία ουσία στην ανακοίνωση ότι βρισκόμαστε πιο κοντά σε συμφωνία, πρόσθεσε ο ίδιος.
Σύμφωνα με το Reuters, η ΕΕ και το ΔΝΤ αναφέρουν πως οι συζητήσεις κινούνται πολύ αργά προς μια συμφωνία τις επόμενες ημέρες.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γ. Χαντζηνικολάου (Τράπεζα Πειραιώς): Με ρευστότητα και γνώση, οι τράπεζες στηρίζουν την οικονομία

Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου τόνισε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ότι η πιστωτική

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ΕΕ στη μείωση του χρέους με πτώση ρεκόρ 67 μονάδων

Τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους μεταξύ των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφει

Εκταμίευση πόρων ύψους €1,18 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προς την Ελλάδα

Στην εκταμίευση πόρων ύψους 1,18 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και