Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι πιλότοι της Lufthansa

2 λεπτά ανάγνωση
21 Νοεμβρίου 2016

Οι πιλότοι της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa προκήρυξαν απεργία για μεθαύριο Τετάρτη, όπως ανακοίνωσε σήμερα το συνδικάτο τους Vereinigung Cockpit (VC), κλιμακώνοντας την πίεση εν μέσω της μακρόχρονης διένεξης για τα μισθολογικά τους με τη διεύθυνση του αερομεταφορέα.

Η κινητοποίηση των χειριστών της Lufthansa θα έχει 24ωρη διάρκεια κι αναμένεται να επηρεάσει τόσο τις πτήσεις εσωτερικού όσο και αυτές του εξωτερικού, σύμφωνα με το συνδικάτο.

Η προκήρυξη της απεργίας ανακοινώθηκε μετά την κατάρρευση των συλλογικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στη διοίκηση του αερομεταφορέα και το συνδικάτο νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Τα δύο μέρη προσπαθούν να καταλήξουν σε μια νέα συλλογική σύμβαση από το 2012 και το συνδικάτο ζητεί αυξήσεις 3,7% κατά μέσον όρο για την επόμενη πενταετία.

Η Lufthansa αντιπροτείνει αυξήσεις μισθών 2,5%, που το συνδικάτο των χειριστών θεωρεί πως αποτελεί ουσιαστικά πάγωμα των αποδοχών τους.
 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΔΕΔΥ: Στις 13 Μαΐου κλείνουν οι δημόσιες υπηρεσίες, όχι τα ΜΜΜ

Αύριο, Τετάρτη 13 Μαΐου 2026, είναι η πανελλαδική, πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία, με συγκέντρωση

BILD: «Αυτογκόλ η απεργία της Lufthansa»

Η Bild χαρακτηρίζει την απεργία της Lufthansa αυτογκόλ, κρίνοντας υπερβολικές τις μισθολογικές

Αυξημένες καθαρές αποδοχές στους μισθωτούς – Σήμερα η πρώτη εφαρμογή των φοροελαφρύνσεων

Αυξημένες καθαρές αποδοχές πιστώνονται από σήμερα στους λογαριασμούς των μισθωτών του ιδιωτικού