Σε επίπεδα – ρεκόρ τα κέρδη της Toyota στο β΄3μηνο

2 λεπτά ανάγνωση
5 Αυγούστου 2015

Σε επίπεδα – ρεκόρ εκτινάχθηκαν τα κέρδη της Toyota στο δεύτερο τρίμηνο του 2015, με «καύσιμο» το υποτιμημένο γιεν. Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας ανήλθαν στα 646 δισ. γιεν (5,2 δισ. δολ.), υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 9,4% στα 6,99 τρισ. γιεν.

Στο πρώτο εξάμηνο του έτους η Toyota έχασε τον τίτλο της μεγαλύτερης – βάσει όγκου πωλήσεων – αυτοκινητοβιομηχανίας από τη Volkswagen, καθώς παρέδωσε 5,02 εκατ. οχήματα έναντι 5,04 εκατ. της δεύτερης.

Παρ’ όλα αυτά τα κέρδη της είναι αρκετά υψηλότερα των μεγαλύτερων ανταγωνιστών της. Αναλυτές εκτιμούν ότι φέτος θα εμφανίσει λειτουργικά κέρδη ύψους 26 δισ. δολαρίων, σχεδόν διπλάσια δηλαδή από τα εκτιμώμενα κέρδη της Volkswagen (14,8 δισ. δολ.).  

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΗ: Ισχυρή κερδοφορία και μέρισμα €0,80 ανά μετοχή

Η ΔΕΗ κατέγραψε ισχυρές επιδόσεις το α’ τρίμηνο του 2026, με το

HSBC: Πιέσεις στα κέρδη παρά την άνοδο εσόδων – Αυξημένες ζημίες και αβεβαιότητα

Κάτω των προσδοκιών διαμορφώθηκαν τα αποτελέσματα της HSBC για το πρώτο τρίμηνο,

ΔΕΗ: «Ψήφος εμπιστοσύνης» από JPMorgan – Στα €4 δισ. η ΑΜΚ, τιμή – στόχος €21 και εκτίναξη κερδών έως το 2030

Στο επίκεντρο της επενδυτικής στρατηγικής της ΔΕΗ περνά η μεγάλη αύξηση κεφαλαίου