Σε συμφωνία εντός του Σαββατοκύριακου στοχεύει η κυβέρνηση

3 λεπτά ανάγνωση
29 Μαΐου 2015

Σε συμφωνία μέσα στο Σαββατοκύριακο και επισφράγιση της μέσα στην επόμενη εβδομάδα στοχεύει η κυβέρνηση.

Μπορεί στο σημερινό Brussels Group να καταγράφηκε πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μόνο σε ό,τι αφορά στα κόκκινα δάνεια και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελληνική πλευρά θα καταθέσει νέες προτάσεις για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού.

Πληροφορίες που επικαλείται η Καθημερινή της Κυριακής και κυκλοφορεί αύριο, δεν αποκλείουν σε περίπτωση ναυαγίου είτε την πολιτική λύση σε μία σύνοδο κορυφής είτε το πάγωμα των διαπραγματεύσεων για ένα δίμηνο προκειμένου να έχει το χρόνο η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός για πολιτικές κινήσεις.

Εν τω μεταξύ για πολιτική παρέμβαση της καγκελαρίου Μέρκελ ώστε να υπάρξει πρόοδος και να κλείσει η συμφωνία, κάνει λόγο η ισπανική εφημερίδα Ελ Μούντο. Σύμφωνα με την εφημερίδα υπάρχει πιθανότητα να συγκληθεί eurogroup έως τις 18 Ιουνίου και ενδεχομένως την επόμενη εβδομάδα.


Νίκος Φιλιππίδης

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γ. Χαντζηνικολάου (Τράπεζα Πειραιώς): Με ρευστότητα και γνώση, οι τράπεζες στηρίζουν την οικονομία

Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου τόνισε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ότι η πιστωτική

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ΕΕ στη μείωση του χρέους με πτώση ρεκόρ 67 μονάδων

Τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους μεταξύ των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφει

Εκταμίευση πόρων ύψους €1,18 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προς την Ελλάδα

Στην εκταμίευση πόρων ύψους 1,18 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και