Σε χαμηλό 19 μηνών ο MSCI

3 λεπτά ανάγνωση
20 Ιουνίου 2013

Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών της MSCI (MXWO) σημείωσε σήμερα μείωση 3%, που είναι η μεγαλύτερη στους τελευταίους 19 μήνες, μετά την ανακοίνωση από την ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) ότι μπορεί να μειώσει τη νομισματική στήριξη στην αμερικανική οικονομία και την επιδείνωση της κρίσης ρευστότητας στην κινεζική αγορά χρήματος, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου οικονομικών ειδήσεων Bloomberg.

Ο δείκτης μετοχών των μεγαλύτερων αμερικανικών επιχειρήσεων Standard & Poors 500 υποχωρεί κατά 1,6%, ενώ η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου αυξήθηκε κατά 2 μονάδες βάσης στο 2,38%, αφού προηγουμένως είχε φθάσει στο 2,47%, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2011.

Ο Πρόεδρος της Fed Μπεν Μπερνάνκι δήλωσε χθες ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί να αρχίσει να μειώνει τις αγορές ομολόγων, οι οποίες πυροδότησαν την άνοδο στα χρηματιστήρια σε παγκόσμιο επίπεδο, και να σταματήσει το σχετικό πρόγραμμα το 2014, εφόσον εκλείψουν οι κίνδυνοι για την αμερικανική οικονομία.

Παράλληλα τα τελευταία στοιχεία από την Κίνα έδειξαν ότι η δραστηριότητα του μεταποιητικού της τομέα μειώθηκε με ταχύτερο ρυθμό και ότι το επιτόκιο αναφοράς της αγοράς χρήματός της έφθασε σε επίπεδο-ρεκόρ.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγκόσμιο sell off στα ομόλογα: Πληθωρισμός, πετρέλαιο και πολιτική κρίση στη Βρετανία τρομάζουν τις αγορές

Ισχυρές πιέσεις καταγράφονται στις διεθνείς αγορές ομολόγων.

ΗΠΑ: «Έκρηξη» στον πληθωρισμό παραγωγού στο 6% – Σήμα κινδύνου για νέες ανατιμήσεις

Νέο ισχυρό σοκ δέχεται η αμερικανική οικονομία από το μέτωπο του πληθωρισμού.
Εκτακτες ειδησεις Ελλαδα

Χρυσός: Γιατί χάνει τον ρόλο του ως ασφαλές καταφύγιο – Οι προβλέψεις Morgan Stanley και UniCredit

Ο χρυσός, παραδοσιακό ασφαλές καταφύγιο σε περιόδους κρίσης, εμφανίζει ασυνήθιστη αδυναμία εν