Σε υψηλό 10 εβδομάδων ο Nikkei

2 λεπτά ανάγνωση
5 Νοεμβρίου 2015

Κοντά σε υψηλό 10 εβδομάδων έκλεισαν οι ιαπωνικές μετοχές την Πέμπτη, καθώς το αδύναμο γιεν έδωσε ώθηση στους εξαγωγείς. Το επενδυτικό κλίμα τόνωσαν και οι εταιρικές ανακοινώσεις σχετικά με τα οικονομικά αποτελέσματα και τα μερίσματα. Ο Nikkei αυξήθηκε κατά 1% στις 19.116,41 μονάδες – το υψηλότερο επίπεδο κλεισίματος από τις 28 Αυγούστου 2015.

Με άνοδο 1% στις 1.555,10 μονάδες έκλεισε και ο ευρύτερος δείκτης Topix, ενώ ισόποσα κέρδη κατέγραψε και ο JPX-Nikkei Index 400 φτάνοντας τις 13.979,69 μονάδες.

Στο ταμπλό, άλμα 5,5% σημείωσε η μετοχή της εταιρείας Ajinomoto, η οποία ανέβασε τον πήχη για την ετήσια κερδοφορία της. Κέρδη 6,8% κατέγραψε και η Japan Tobacco, η οποία αύξησε το ετήσιο μέρισμά της στα 118 γιεν από 108 γιεν ανά μετοχή.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ασία: Πιέσεις στα χρηματιστήρια λόγω Μέσης Ανατολής – Ο Nikkei σε άνοδο

Υποχωρούν τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια την Παρασκευή.

Ασιατικές αγορές: Υποχώρηση δεικτών παρά την εκεχειρία – Ρευστοποιήσεις μετά τα υψηλά

Πιέσεις καταγράφονται σήμερα στις ασιατικές αγορές, καθώς η αρχική αισιοδοξία για τις

Μεικτά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια μετά το αδύναμο κλείσιμο της Wall Street

Με μεικτές τάσεις κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Παρασκευή, με τους επενδυτές