Σε υψηλό 2 εβδομάδων ο Nikkei

1 λεπτό ανάγνωση
5 Οκτωβρίου 2015

Σε υψηλό άνω των δύο εβδομάδων σκαρφάλωσαν οι ιαπωνικές μετοχές τη Δευτέρα, καθώς φαίνεται να περιορίζονται οι πιθανότητες για μια άμεση αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ.

Ο Nikkei ενισχύθηκε κατά 1,6% στις 18.005,49, κλείνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τις 18 Σεπτεμβρίου.

Με άνοδο 1,3% στις 1.463,92 μονάδες έκλεισε και ο ευρύτερος δείκτης Topix ενώ ο JPX-Nikkei Index 400 σημείωσε άνοδο 1,4% και διαμορφώθηκε στις 13.111,73 μονάδες.
 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Σε υψηλό 2 εβδομάδων ο Nikkei

2 λεπτά ανάγνωση
11 Μαΐου 2015

Κοντά σε υψηλό δύο εβδομάδων σκαρφάλωσαν οι ιαπωνικές μετοχές τη Δευτέρα, στον απόηχο της απόφασης της Κίνας να μειώσει τα επιτόκιά της. Ώθηση στο επενδυτικό έδωσαν και τα κέρδη που καταγράφηκαν στη Wall Street την Παρασκευή, μετά τα ισχυρά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Ο Nikkei ενισχύθηκε κατά 1,3% στις 19.620,91 μονάδες, κλείνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τις 28 Απριλίου.

Με άνοδο 0,7% στις 1.598,33 μονάδες έκλεισε και ο ευρύτερος δείκτης Topix. Συνολικά, διακινήθηκαν 2,89 δισεκατομμύρια μετοχές, που είναι ο υψηλότερος όγκος συναλλαγών από τις 13 Μαρτίου.

Στο ταμπλό, πάντως, η μετοχή της Sharp σημείωσε βουτιά 26%, μετά την ανακοίνωση ότι εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης κεφαλαίου και έκδοσης προνομιούχων μετοχών.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ασία: Πιέσεις στα χρηματιστήρια λόγω Μέσης Ανατολής – Ο Nikkei σε άνοδο

Υποχωρούν τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια την Παρασκευή.

Ασιατικές αγορές: Υποχώρηση δεικτών παρά την εκεχειρία – Ρευστοποιήσεις μετά τα υψηλά

Πιέσεις καταγράφονται σήμερα στις ασιατικές αγορές, καθώς η αρχική αισιοδοξία για τις

Μεικτά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια μετά το αδύναμο κλείσιμο της Wall Street

Με μεικτές τάσεις κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Παρασκευή, με τους επενδυτές