Σκουρλέτης: Πάγωμα και μετά κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος

3 λεπτά ανάγνωση
19 Μαΐου 2015

Για επ’ αόριστον πάγωμα της εφαρμογής της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις μίλησε σήμερα Τρίτη ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης προσθέτοντας ότι το μέτρο θα καταργηθεί το Σεπτέμβριο, όταν άλλωστε θα παρουσιαστεί η συνολική πρόταση του υπουργείου για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού.

Το ζήτημα της ρήτρας έχει προκαλέσει σύγχυση, με δεδομένο ότι ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς είχε αρχικά μιλήσει για επ’ αόριστον αναστολή, ωστόσο, ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Στρατούλης ανέφερε τη Δευτέρα ότι έως την Παρασκευή θα έχει φέρει τροπολογία για την κατάργησή της.

Ο κ. Σκουρλέτης είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά δεν πρόκειται να αποδεχτούν ταπείνωση από τους δανειστές.

Για την μείωση του ΦΠΑ με τη χρήση χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι πρέπει να γίνει κάτι για να διευκολυνθούν οι χαμηλές καθημερινές δαπάνες.

Σχετικά με την έγκριση της συμφωνίας από τη Βουλή, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι σημαντικό είναι να υπάρξει κύρωσή της, αλλά το ουσιαστικό είναι το περιεχόμενό της.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επενδύσεις και κατανάλωση κράτησαν ψηλά την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας – Στο 2% η ανάπτυξη

Η ελληνική οικονομία διατήρησε τη θετική της δυναμική κατά το πρώτο τρίμηνο

Η Ελλάδα επιταχύνει τη μείωση του χρέους – Έγκριση για πρόωρη αποπληρωμή €6,94 δισ.

Τα διοικητικά συμβούλια των ESM και EFSF ενέκριναν την πρόωρη αποπληρωμή δανείων

Κ. Βελόπουλος: «Εμείς θα κάνουμε €500 αύξηση στους μισθούς, συντάξεις, δώρα»

Ο Κυριάκος Βελόπουλος υποστήριξε ότι μια κυβέρνηση της Ελληνικής Λύσης θα προχωρούσε