Σόιμπλε: Ο Γ. Βαρουφάκης είναι έτοιμος να δεχτεί τη χρεοκοπία της χώρας του;

4 λεπτά ανάγνωση
2 Μαρτίου 2015

Το μπαλάκι στην Αθήνα ρίχνει, δια του εκπροσώπου του, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, διαμηνύοντας πως ο Γιάνης Βαρουφάκης θα πρέπει να απαντήσει αν είναι έτοιμος να δεχτεί τη χρεοκοπία της χώρας του, όπως μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA.

Στον απόηχο της προειδοποίησης Σόιμπλε πως τυχόν μη έγκαιρη πληρωμή της ΕΚΤ από την Ελλάδα θα συνιστούσε πιστωτικό γεγονός, ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ Μάρτιν Γιέγκερ αποσαφήνισε πως ο κ. Σόιμπλε δεν απειλεί, αλλά λέει τα αυτονόητα.

Σημείωσε δε πως κατά τις τελευταίες ημέρες στο Βερολίνο έχουν χάσει το λογαριασμό με τα όσα έχει δηλώσει ο κ. Βαρουφάκης σε διάφορες συνεντεύξεις του.

Ο κ. Γιέγκερ υπογράμμισε μάλιστα πως δεν υπάρχει εναλλακτική λύση από την αυστηρότητα με την Ελλάδα, καθώς κατά τις τελευταίες εβδομάδες έχει χαθεί η εμπιστοσύνη.

Εν τω μεταξύ, ρόλο διαμεσολαβητή για την επίλυση των διαφορών μεταξύ Ελλάδας, Ισπανίας και Πορτογαλίας έχει αναλάβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με αφορμή τους ισχυρισμούς του Αλέξη Τσίπρα πως οι δυο ιβηρικές χώρες προσπάθησαν να σχηματίσουν μέτωπο κατά της Αθήνας για να εξυπηρετήσουν εσωτερικούς πολιτικούς σκοπούς.

«Βρισκόμαστε σε στενές επαφές με όλους τους εμπλεκόμενους […] για να διασφαλίσουμε την ύπαρξη ενότητας ανάμεσα στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ειδικά τα κράτη της ευρωζώνης», δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης στις Βρυξέλλες.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΝΤ: Θεαματική μείωση του ελληνικού χρέους έως το 2031 – Κάτω από τον μέσο όρο των ανεπτυγμένων οικονομιών

Σε τροχιά εντυπωσιακής αποκλιμάκωσης εισέρχεται το ελληνικό δημόσιο χρέος, σύμφωνα με τις

Ακρίβεια χωρίς φρένο: Η νέα πραγματικότητα σε Ελλάδα και Ευρώπη

Η ακρίβεια δεν υποχωρεί – απλώς αλλάζει μορφή.

Παγκόσμια οικονομία: Σημάδια κόπωσης από την Κίνα – Πιέσεις στο διεθνές εμπόριο

Η πορεία της Κίνας βρίσκεται στο επίκεντρο της διεθνούς οικονομικής ανησυχίας.