Σόιμπλε: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλάνησε τους ψηφοφόρους του στις εκλογές

3 λεπτά ανάγνωση
3 Ιουνίου 2015

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται την Τετάρτη στη γερμανική εφημερίδα Wirtschaftswoche.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλάνησε τους ψηφοφόρους του στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, υποσχόμενος ότι θα μπορούσαν να παραμείνουν στο ευρώ χωρίς να χρειαστεί να αντιμετωπίσουν σημαντικές μεταρρυθμίσεις» σημείωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.

«Ίσως δεν έπρεπε να κάνουν τέτοιες υποσχέσεις» δήλωσε o γερμανός ΥΠΟΙΚ χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι προσπάθησε επανειλημμένα να βρει τρόπο να κρατήσει την Ελλάδα στα πόδια της.

«Η Ευρώπη βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη. Πρέπει να δρας με λογική, και αυτό είναι που καθιστά τις τρέχουσες συνομιλίες με την Ελλάδα τόσο κουραστικές» ανέφερε δε.

Από την πλευρά του, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Βild, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς δήλωσε ότι δεν υπάρχει διελκυστίνδα Αθήνας – Βερολίνου για τις μεταρρυθμίσεις, αλλά ότι η Αθήνα «έχει καθήκον έναντι των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών που τής παρείχαν μεγάλη υποστήριξη».

«Συνεπώς, η Αθήνα πρέπει να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις» τόνισε ο κ. Σουλτς. 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέτερ Μάγκιαρ: Ένας νικητής, χιλιάδες ερωτήματα

«Όταν το βράδυ της Κυριακής έγινε σαφές ότι η εποχή του Βίκτορ

Μαξίμου: Εκλογικά σενάρια, ΟΠΕΚΕΠΕ και θεσμική αντεπίθεση

Μετά την πασχαλινή ανάπαυλα, το Μέγαρο Μαξίμου επιστρέφει σε ένα περιβάλλον αυξημένης

Άν. Διαμαντοπούλου: «Το δίλημμα είναι ή η συγκεκριμένη ΝΔ με ένα ακόμα πιο ακροδεξιό κόμμα ή ΠΑΣΟΚ»

Η τοποθέτηση της Άννας Διαμαντοπούλου επιχειρεί να δημιουργήσει ένα τεχνητό δίλημμα που