Σόιμπλε: Οι εξαγγελίες Τσίπρα είναι συμβατές με το ελληνικό πρόγραμμα;

3 λεπτά ανάγνωση
14 Δεκεμβρίου 2016

«Το ελληνικό πρόγραμμα θα δουλέψει μόνο εφόσον όλες οι πλευρές τηρήσουν τη συμφωνία» είναι το μήνυμα που στέλνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στον απόηχο της κόντρας που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο ΔΝΤ και την Αθήνα αλλά και μεταξύ του Ταμείου και του Βερολίνο.

Αφορμή αποτέλεσε η δημοσίευση του άρθρου που συνυπογράφουν ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, Μορίς Ομπστφελντ και ο διευθυντής Ευρώπης του Ταμείου, Πολ Τόμσεν και στο οποίο επισημαίνουν ότι το ΔΝΤ δεν ζητεί περισσότερη λιτότητα, αντίθετα θεωρεί πως αυτή η πολιτική είναι αδιέξοδη και δυσχεραίνει την ανάκαμψη που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία.

Ο κ. Σόιμπλε σημειώνει παράλληλα ότι έχει ζητήσει από τους θεσμούς να αποφανθούν εάν οι εξαγγελίες του Ελληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είναι συμβατές με τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος.

«Η διευκρίνιση είναι απαραίτητη ώστε να μην καθυστερήσει η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα ανησυχία στις αγορές για πληθωρισμό και επιτόκια από Fed και ΕΚΤ

Έντονος προβληματισμός επιστρέφει στις διεθνείς αγορές.

Εκτινάχθηκε το κόστος δανεισμού – Πιέσεις σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ιαπωνία

Ισχυρές πιέσεις καταγράφονται στις διεθνείς αγορές ομολόγων.

Eurostat: Στο 4,6% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο

Στο 4,6% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2026,