Σόιμπλε: Οι Ευρωπαίοι δεν θα απογοητεύσουν την Ελλάδα

4 λεπτά ανάγνωση
30 Δεκεμβρίου 2013

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διαβεβαίωσε πως οι Ευρωπαίοι “δεν θα απογοητεύσουν” την Ελλάδα και θα ανοίξουν την πόρτα σε νέες αρωγές, ενώ χαρακτήρισε “μεγάλη ευκαιρία” για τη χώρα την ανάληψη εκ μέρους της της προεδρίας της ΕΕ.

“Η προεδρία (της ΕΕ) θα δείξει στον ελληνικό πληθυσμό ότι το μέλλον του βρίσκεται στην Ευρώπη”, προέβλεψε ο υπουργός σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας “Μπιλντ”, η οποία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα αποσπάσματα.

“Η άσκηση της προεδρίας είναι πηγή ταυτότητας, αυτοπεποίθησης, υπερηφάνειας, η προεδρία της ΕΕ είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα και για την Ευρώπη”, συνέχισε ο υπουργός, ο οποίος είχε συχνά στο παρελθόν φανεί επικριτικός έναντι της Ελλάδας.

Η Αθήνα αναλαμβάνει την 1η Ιανουαρίου και για έξι μήνες την κυκλική προεδρία της ΕΕ.

“Θα αποφασίσουμε στα μέσα της χρονιάς (2014) αν πρέπει να βοηθήσουμε και πάλι την Ελλάδα”, δήλωσε ο Σόιμπλε. “Αν η χώρα παραμείνει στην οδό των μεταρρυθμίσεων, αν εκπληρώσει τις προϋποθέσεις που γνωρίζουμε, δεν θα την απογοητεύσουμε”, συνέχισε.

Το Γαλλικό Πρακτορείο επισημαίνει πως τα ενθαρρυντικά σχόλια του Σόιμπλε διατυπώθηκαν ενώ η κατοικία του πρεσβευτή της Γερμανίας στην Αθήνα γινόταν σήμερα το πρωί στόχος πυροβολισμών.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτινάχθηκε το κόστος δανεισμού – Πιέσεις σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ιαπωνία

Ισχυρές πιέσεις καταγράφονται στις διεθνείς αγορές ομολόγων.

Eurostat: Στο 4,6% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο

Στο 4,6% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2026,
Τασεις επενδυσεων στην Ελλαδα

Ο δρόμος προς την απόλυτη κανονικότητα και την υποχώρηση του ελληνικού χρέους στο 100% του ΑΕΠ

O υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης εξήρε την ομάδα του Οργανισμού