ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Brexit: «Οι 27 έδωσαν το πράσινο φως σε εσωτερικές προετοιμασίες για τη δεύτερη φάση»

Οι 27 ευρωπαίοι ηγέτες έδωσαν το «πράσινο φως» για την «εσωτερική προπαρασκευή» μίας μελλοντικής συμφωνίας που θα διέπει τις εμπορικές σχέσεις ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Brexit, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Αργεντινή: Προσπαθεί να «χρυσώσει το χάπι» των πικρών μεταρρυθμίσεων

Η συρρίκνωση του κράτους, η κατάργηση των περιορισμών στο εμπόριο και οι μεταρρυθμίσεις στη δημοσιονομική και τη φορολογική πολιτική, αλλά και στις αγορές εργασίας και κεφαλαίου, περιλαμβάνονται στη νεοφιλελεύθερη ατζέντα του προέδρου της Αργεντινής Μαουρίσιο Μάκρι.

Σχέδιο επαναφοράς του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας

Την επαναφορά του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας και την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ εξετάζει η κυβέρνηση για το επόμενο έτος, υπό την προϋπόθεση ότι οι επιτροπές θα καταφέρουν να εξισώσουν τις αντικειμενικές αξίες με τις πραγματικές τιμές πώλησης των ακινήτων.

Δεν ήταν ενήμεροι οι Θεσμοί για τη συμφωνία των F-16

Η συμφωνία για αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών F- 16, ύψους 2,4 δισ, που επικύρωσε ο Ελληνας Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον φαίνεται να βρήκε τους εκπροσώπους των θεσμών μάλλον ανενημέρωτους.

Ζάιμπερτ: Στηρίζουμε την Ελλάδα

«Κι εμείς στηρίζουμε, από κοινού με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, την Ελλάδα», δήλωσε πριν από λίγο ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, κληθείς να σχολιάσει χθεσινή δήλωση του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ότι στηρίζει τους Έλληνες στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους.

Περισσότερες προβλέψεις για δάνεια σε καθυστέρηση

Νέες πιέσεις ενδέχεται να δεχθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες, οι οποίες ίσως κληθούν να συγκεντρώσουν πάρα πολλά κεφάλαια ως προβλέψεις για την κάλυψή τους έναντι των παλαιών μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Στις Βρυξέλλες η Τερέζα Μέι, θα έχει συνομιλίες με Γιούνκερ και Μπαρνιέ

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι θα ταξιδέψει σήμερα στις Βρυξέλλες για να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και με τον επικεφαλής διαπραγματευτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit, τον Μισέλ Μπαρνιέ, λίγες ημέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ η οποία θα είναι αφιερωμένη στο διαζύγιο, σύμφωνα με τις υπηρεσίες της.

Σε αδιέξοδο το σχέδιο εξίσωσης αντικειμενικών με τις εμπορικές

Τοπικές επιτροπές σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας συστήνει το υπουργείο Οικονομικών, σε μια ύστατη προσπάθεια εξίσωσης των αντικειμενικών αξιών με τις πραγματικές τιμές πώλησης των ακινήτων.