ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Κομβικός μήνας ο Σεπτέμβριος για το οικονομικό επιτελείο με ημερομηνίες-σταθμούς

Κομβικός μήνας θεωρείται ο Σεπτέμβριος για το οικονομικό επιτελείο, με ημερομηνίες- σταθμούς για την πορεία των μεγεθών του προϋπολογισμού και τις επαφές με τους Ευρωπαίους εταίρους και τους εκπροσώπους των θεσμών.

Διευκόλυνση της αποδοχής κληρονομιάς σχεδιάζει η Κυβέρνηση - θετικοί οι Θεσμοί

Ανάσα σε χιλιάδες φορολογούμενους που αποφεύγουν να κάνουν αποδοχή κληρονομιάς επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν τους αναλογούντες φόρους, επιδιώκει να δώσει η κυβέρνηση μέσω αναθεώρησης της πάγιας ρύθμισης χρεών προς την Εφορία.

Τη σταδιακή μείωση των εντόκων γραμματίων σχεδιάζει ο ΟΔΔΗΧ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΟΔΔΗΧ έχει εισηγηθεί στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης την ανάγκη να υπάρξει σταδιακή μείωση της έκθεσης στα ελληνικά έντοκα, τα οποία πλέον διαμορφώνονται στα 15,3 δισ. ευρώ, με την πλειονότητα των τίτλων να την κατέχουν ξένοι επενδυτές.

Γ. Βρούτσης: Με αναδρομική ισχύ το πλαφόν στις συντάξεις - μαμούθ

Τη θεσμοθέτηση πλαφόν - και μάλιστα με αναδρομική ισχύ - προωθεί η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας όσον αφορά τις προκλητικού ύψους συντάξεις που επέφεραν "τρύπες" του νόμου Κατρούγκαλου, που επέτρεπε χορήγηση συντάξεων ακόμη και άνω των 20.000 ευρώ σε μηνιαία βάση.

120 δόσεις: Σχέδιο για μείωση του επιτοκίου των δόσεων στο 3% έναντι 5% και ελάχιστη δόση €20

Κίνητρα στις επιχειρήσεις προκειμένου να αποπληρώσουν τις οφειλές τους σε μικρότερο αριθμό δόσεων (αντί των 120) παρέχει το υπουργείο Οικονομικών με στόχο να τονωθούν τα έσοδα του προϋπολογισμού τόσο φέτος όσο και τα επόμενα έτη.

Εκτός φυλακής οι «Πυρήνες της Φωτιάς» αδελφοί Τσάκαλου

Ελεύθεροι ύστερα από οκτώ χρόνια εγκλεισμού για τρομοκρατική δράση βρίσκονται από χθες Τετάρτη οι αδελφοί Χρήστος και Γεράσιμος Τσάκαλος, δύο από τα βασικά στελέχη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».