Σπίρτζης: Να γίνει η Μακρόνησος επισκέψιμη

4 λεπτά ανάγνωση
28 Ιουνίου 2017

Οι εντολές που έχει δώσει ο πρωθυπουργός, είναι να προχωρήσει αρχικά η επισκευή και κατασκευή συγκεκριμένων έργων, ώστε η Μακρόνησος, το ιστορικό μνημείο που έχουμε, να γίνει επισκέψιμη, δήλωσε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη «Στο Κόκκινο».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε, πως σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και με ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, θα πρέπει να συντηρηθούν και αναδειχθούν οι χώροι μνήμης και να απομακρυνθούν τα αυθαίρετα.

«Να απομακρυνθούν διάφορες αυθαίρετες χρήσεις, οι οποίες πληγώνουν και την ιστορική μνήμη μας, αλλά και τα ιστορικά μνημεία που υπάρχουν πάνω στο νησί» είπε χαρακτηριστικά.

Από την κήρυξη της Μακρονήσου ως ιστορικού μνημείου από την τότε υπουργό Πολιτισμού Μελίνα Μερκούρη, μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει κάποια σοβαρή προσπάθεια διατήρησης και διάσωσης των κτιρίων και εγκαταστάσεων.

Μάλιστα, όπως ο ίδιος είπε, στο νησί «δυστυχώς υπάρχουν αυθαίρετα, τρεις κτηνοτροφικές μονάδες…είναι ντροπή». Επίσης, ο υπουργός ανέφερε, ότι είναι απολύτως λογικό, το νησί να είναι προσβάσιμο και να υπάρχει, να δημιουργηθεί, ένα στοιχειώδες οδικό δίκτυο που δεν θα «πληγώνει», δεν θα αλλοιώνει την εικόνα του νησιού, όπως ήταν τότε.

Κλείνοντας τη συνέντευξή του, ο υπουργός δήλωσε πως πρέπει να γίνει και ένα μουσείο. «Είναι χρέος μας, για να μην ξεχνάμε οι νεότερες γενιές, όλα αυτά που έζησε ο τόπος μας».

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Pulse: Στο 29,5% η ΝΔ – Στις 15 μονάδες η διαφορά με ΠΑΣΟΚ

Απώλεια 1,5 μονάδων στην εκτίμηση ψήφου για τη ΝΔ από τις τις δύο

Ένας απίθανος διαγωνισμός αντιμητσοτακισμού…

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δεν έβγαλαν απλώς μια μικρή ανάκαμψη της Νέας Δημοκρατίας.

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: «Ο Κ. Μητσοτάκης είναι αποδυναμωμένος και πιεσμένος»

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου επιχείρησε να εμφανίσει πολιτικά αποδυναμωμένο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ωστόσο