Στα 56,8 εκατ. ευρώ τα φέσια στην αγορά

3 λεπτά ανάγνωση
16 Μαρτίου 2015

Σε απόλυτη οικονομική ασφυξία έχουν οδηγηθεί νοικοκυριά και επιχειρήσεις στα χρόνια του Μνημονίου.

Η πλήρης αφαίμαξη που έχουν υποστεί τα τελευταία πέντε χρόνια έχει δημιουργήσει σκηνικό απόλυτης καταστροφής στην αγορά, με αποτέλεσμα υπό αυτές τις συνθήκες να θεωρείται αδύνατο να πάρει και πάλι μπροστά η οικονομία.

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της εταιρίας Τειρεσία, σύμφωνα με τα οποία η αξία των ακάλυπτων επιταγών στην ελληνική αγορά το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου διαμορφώθηκε στα 41,6 εκατ. ευρώ. Στο ποσό αυτό θα πρέπει να προστεθούν και 15,2 εκατ. ευρώ από τις απλήρωτες συναλλαγματικές στο δίμηνο, ανεβάζοντας τα φέσια στην αγορά στα 56,8 εκατ. ευρώ.

Οι απλήρωτες συναλλαγματικές ανήλθαν στα 15 εκατ. ευρώ, από 7 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο.

Συνολικά οι ακάλυπτες επιταγές που σφραγίσθηκαν τον Φεβρουάριο 2015 ανήλθαν σε 1.203 τεμάχια, 46,84% λιγότερες σε σχέση με το 2014, ενώ οι απλήρωτες συναλλαγματικές ανήλθαν σε 4.014, καταγράφοντας μείωση 23,92% εν συγκρίσει με τον Φεβρουάριο 2014.

Σημειώνεται πως οι ακάλυπτες επιταγές που σφραγίσθηκαν τον Φεβρουάριο του 2014 ανέρχονταν σε 2.263 τεμάχια και οι απλήρωτες συναλλαγματικές σε 5.276 τεμάχια.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γ. Χαντζηνικολάου (Τράπεζα Πειραιώς): Με ρευστότητα και γνώση, οι τράπεζες στηρίζουν την οικονομία

Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου τόνισε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ότι η πιστωτική

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ΕΕ στη μείωση του χρέους με πτώση ρεκόρ 67 μονάδων

Τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους μεταξύ των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφει

Εκταμίευση πόρων ύψους €1,18 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προς την Ελλάδα

Στην εκταμίευση πόρων ύψους 1,18 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και