Στα $80/βαρέλι “βλέπουν” την τιμή του αργού οι αναλυτές

2 λεπτά ανάγνωση
3 Ιανουαρίου 2018

Το πετρέλαιο ενδεχομένως να χτυπήσει 80 δολάρια ανά βαρέλι, σύμφωνα με δηλώσεις του Yoon Chou Chong, επικεφαλής μετοχών της Ασίας, στην Natixis Asset Management.

Σύμφωνα με το CNBC, που δημοσιεύει τις δηλώσεις του διαχειριστή χαρτοφυλακίων, ο κ. Chong ανέφερε ότι «αυτή θα μπορούσε να είναι η χρονιά για την επιστροφή των βασικών εμπορευμάτων, του πετρελαίου». «Η αξία των 80 δολαρίων … (δεν) ακούγεται υπερβολικά περίεργη, στην πραγματικότητα», πρόσθεσε.

Οι τιμές του πετρελαίου άνοιξαν το έτος πάνω από 60 δολάρια το βαρέλι – το ισχυρότερο ξεκίνημα ημερολογιακού έτους από το 2014. Και οι δύο δείκτες αναφοράς του αργού πετρελαίου – το αμερικανικό αργό και το Brent – ανέβηκαν εν μέσω περικοπών παραγωγής του ΟΠΕΚ και αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στο Ιράν.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πετρέλαιο: Νέα άνοδος μετά τις δηλώσεις του Ιράν – Στο επίκεντρο τα Στενά του Ορμούζ

Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, έπειτα από τρεις

Ακρίβεια χωρίς τέλος: Φόβοι για παγκόσμια επισιτιστική κρίση

Πόλεμοι και ενεργειακή κρίση εντείνουν τους φόβους για νέα παγκόσμια επισιτιστική κρίση

Και να τερματιστεί ο πόλεμος, η ενεργειακή κρίση δεν θα τελειώσει

Τα αποθέματα πετρελαίου αναμένεται να μειωθούν περαιτέρω τις επόμενες εβδομάδες, και σε