Στα €92,758 δισ. οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο

2 λεπτά ανάγνωση
28 Οκτωβρίου 2016

Νέα αύξηση εμφάνισαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογούμενων προς το δημόσιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, για τον μήνα Σεπτέμβριο.

Συγκεκριμένα, οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν σε 9,035 δισ. ευρώ, έναντι 7,755 δισ. ευρώ τον Αύγουστο, καταγράφοντας άνοδο κατά 1,25 δισ. ευρώ.

Συμπεριλαμβανομένων και των μη φορολογικών οφειλών, το σύνολο των χρεών ανήλθε σε 10,34 δισ. ευρώ, έναντι 8,966 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Οι παλαιές οφειλές, οι οποίες είχαν δημιουργηθεί έως την 31η Δεκεμβρίου του 2015, ανέρχονται σε 82,418 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα το σύνολο των χρεών (παλαιών και νέων) να διαμορφώνεται σε 92,758 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο αριθμός των οφειλετών προς το δημόσιο αυξήθηκε σε 4.374.475 άτομα, έναντι 4.030.950 ατόμων τον Αύγουστο.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Π. Μαρινάκης: «Ακούω βερεσέ όσα λέει ο Τσίπρας – Έβαλε πάνω από τριάντα νέους φόρους»

Η δήλωση του Π. Μαρινάκη βάζει ξανά τον Αλέξη Τσίπρα απέναντι στο

ΑΑΔΕ: Σε καθεστώς «ανεπίδεκτων» είσπραξης επιπλέον €6 δισ.

Σε νέα εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο προχωρά η ΑΑΔΕ,

Επενδύσεις και κατανάλωση κράτησαν ψηλά την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας – Στο 2% η ανάπτυξη

Η ελληνική οικονομία διατήρησε τη θετική της δυναμική κατά το πρώτο τρίμηνο