Σταϊκούρας: Ηπιότερη μείωση του ΑΕΠ το α΄3μηνο σε σχέση με τις προβλέψεις

4 λεπτά ανάγνωση
4 Ιουνίου 2021

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το α τρίμηνο δείχνουν “ηπιότερη μείωση του ΑΕΠ σε σχέση με τις προβλέψεις, παρότι κατά το συγκεκριμένο – εφετινό – διάστημα η χώρα βρισκόταν σε καθεστώς ολικού lockdown, λόγω της πανδημίας”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σχολιάζοντας τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας που έδειξαν ότι το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 2,3% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020.

“Η ελληνική οικονομία, παρά το υψηλό κόστος που υπέστη εξαιτίας της αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης, επέδειξε ανθεκτικότητα και αντοχή”, αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών και προσθέτει:

“Η εξέλιξη αυτή αποκαλύπτει την ορθότητα των επιλογών, τη σύνεση, τα γρήγορα αντανακλαστικά, το ορθολογικό σχέδιο και τη συστηματική δράση της Κυβέρνησης, την αντοχή νοικοκυριών και επιχειρήσεων και, βεβαίως, την προσαρμοστικότητα κλάδων της οικονομίας στις έκτακτες συνθήκες και στα νέα δεδομένα.

Η ελληνική οικονομία φαίνεται να ξεπερνά με απώλειες, αλλά όρθια και σε λειτουργικό επίπεδο, αυτή την πρωτοφανή καταιγίδα.

Από ’δω και εμπρός, με αυτοπεποίθηση και υπευθυνότητα, χωρίς να παραγνωρίζουμε τις μεγάλες προκλήσεις που έχουμε ακόμη μπροστά μας, θα καταφέρουμε να διασφαλίσουμε την ταχύτερη δυνατή ανάταξη της οικονομίας και την επίτευξη ισχυρής, διατηρήσιμης, έξυπνης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης”.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

S&P: Επιβράδυνση στο 1,7% για την Ελλάδα – Πληθωρισμός 4,2% και ανησυχία για ενέργεια και τουρισμό

Μήνυμα επιβράδυνσης αλλά και ανθεκτικότητας στέλνει η Standard & Poor’s για την

Ευρώπη: Σκιά επιβράδυνσης στην ανάπτυξη – Πιέσεις από ενέργεια και επιτόκια

Αυξανόμενη ανησυχία προκαλούν οι ενδείξεις επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρωζώνη.

Δ. Τσιτσιράγκος (πρόεδρος Alpha Bank): «Η Ελλάδα δεν είναι πλέον recovery story, είναι επενδυτικός προορισμός»

Ο Δημήτρης Τσιτσιράγκος τόνισε στο Delphi Economic Forum XI ότι η Ελλάδα