Στάινμαϊερ: Η αναθεώρηση των τρεχουσών συμφωνιών θα οδηγούσε την ΕΕ «στη μέση του πουθενά»

3 λεπτά ανάγνωση
13 Σεπτεμβρίου 2016

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ δήλωσε σήμερα ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υπάρχει η αναγκαία ομοφωνία προκειμένου να αναληφθούν νέα μεγάλα βήματα προς την ολοκλήρωσή της μετά την απόφαση που έλαβαν οι Βρετανοί στο δημοψήφισμα του περασμένου Ιουνίου για την αποχώρηση της χώρας τους από την Ένωση.

Μιλώντας μετά τη συνάντηση που είχε με τον Δανό ομόλογό του Κρίστιαν Γένσεν ο Σταϊνμάιερ προειδοποίησε επίσης να μην γίνουν απόπειρες αποσύνθεσης της υπάρχουσας δομής της ΕΕ.

Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό, οι ενέργειες για την αναθεώρηση των συμφωνιών που ισχύουν σήμερα θα οδηγούσαν σε μακρές, περίπλοκες διαπραγματεύσεις που τελικά θα οδηγούσαν την Ένωση «στη μέση του πουθενά».

Αντιθέτως, οι χώρες μέλη θα πρέπει να επικεντρωθούν στους τομείς όπου εμφανίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα, δηλαδή στη μετανάστευση, την ανεργία των νέων και την ασφάλεια, σε θέματα δηλαδή όπου στο παρελθόν η ΕΕ δεν είχε καταφέρει να καταλήξει σε κάποια συμφωνία.

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τα μνημόνια και το «μαύρο πρόβατο» της ΕΕ… στην ανάπτυξη

Η Ελλάδα, από «μαύρο πρόβατο» της ΕΕ στα μνημόνια, εξελίχθηκε σε παράδειγμα

Το Ιράν διακόπτει την ανταλλαγή μηνυμάτων με τις ΗΠΑ

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim μετέδωσε ότι η διαπραγματευτική ομάδα του Ιράν

Ντ. Τραμπ για συμφωνία με Ιράν: «Δεν ξέρω αν είμαστε πρόθυμοι να το κάνουμε αυτό»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προέτρεψε σήμερα το Ιράν να καταλήξει σε