Στο 1% ο πληθωρισμός τον Ιούνιο

3 λεπτά ανάγνωση
10 Ιουλίου 2017

Μικρή άμβλυνση των πληθωριστικών πιέσεων καταγράφεται στον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Όπως ανακοίνωσε η στατιστική αρχή από τη σύγκριση του Γενικού ΔΤΚ του Ιουνίου 2017 με τον αντίστοιχο του Ιουνίου 2016, προέκυψε αύξηση 1% έναντι μείωσης 0,7% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2016 με το 2015.

Ο Γενικός ΔΤΚ τον Ιούνιο 2017, σε σύγκριση με τον Μάιο 2017, παρουσίασε αύξηση 0,6% έναντι ανόδου 0,8% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.

Με βάση τα παραπάνω ο μέσος ΔΤΚ του δωδεκαμήνου Ιουλίου 2016 – Ιουνίου 2017, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο του δωδεκαμήνου Ιουλίου 2015 – Ιουνίου 2016, καταγράφει άνοδο 0,3% έναντι μείωσης 1,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του δωδεκαμήνου Ιουλίου 2015 – Ιουνίου 2016 με το δωδεκάμηνο Ιουλίου 2014 – Ιουνίου 2015.

Ταυτόχρονα ο εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΕνΔΤΚ) του Ιουνίου σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Ιουνίου 2016, παρουσίασε αύξηση 0,9% έναντι ανόδου 0,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2016 με το 2015. Ο ΕνΔΤΚ τον Ιούνιο 2017, σε σύγκριση με τον Μάιο 2017, παρουσίασε αύξηση 0,7% έναντι αύξησης 1,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ειδησεις ελληνικου χρηματιστηριου

ΤτΕ: Στο 3,5% ο πληθωρισμός το 2026 – «Φωτιά» από ενέργεια και υπηρεσίες

Σε υψηλά επίπεδα διατηρήθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα Ιούλιο- Αύγουστο.

Παγκόσμιο σοκ στα ομόλογα: Το πετρέλαιο εκτοξεύει τις αποδόσεις σε υψηλά δεκαετιών

Νέο κύμα πωλήσεων χτυπά τις διεθνείς αγορές ομολόγων.

Από τα μνημόνια και το «μαύρο πρόβατο» της ΕΕ… στην ανάπτυξη

Η Ελλάδα, από «μαύρο πρόβατο» της ΕΕ στα μνημόνια, εξελίχθηκε σε παράδειγμα