Στο +10% η απόδοση του 10ετούς από το κλείσιμο της Παρασκευής

3 λεπτά ανάγνωση
16 Μαρτίου 2020

Η απόδοση στο ελληνικό 10ετές  αυξάνεται στο 2,37% έχοντας σημειώσει άνοδο της τάξης του 10% σε σχέση με τα επίπεδα της Παρασκευής και κατά… 160% σχεδόν από το 0,92% που είχε βρεθεί στα μέσα Φεβρουαρίου και πριν το βίαιο διεθνώς sell-off λόγω κορωνοϊού. Το spread έναντι τον γερμανικών 10ετών ομολόγων διαμορφώνεται πλέον στις 290 μονάδες βάσης, από μόλις 135 μ.β πριν μερικές εβδομάδες.

Δραματική είναι και η αύξηση στην απόδοση του ελληνικού 5ετούς ομολόγου η οποία πλέον κινείται στο 1,90% έχοντας ουσιαστικά εκτοξευθεί κατά περισσότερο από… 500% (!) από το 0,3% που βρισκόταν πριν μόλις τέσσερις εβδομάδες.

Το μομέντουμ που επικρατεί πλέον στην ευρωπεριφέρεια σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με τις εκτιμήσεις που δημιουργούνται γύρω από το επίπεδο του χρέους σε χώρες οι οποίες μετά πολλά χρόνια ποσοτικής χαλάρωσης και την συνεχιζόμενη στήριξη των κεντρικών τραπεζών μπαίνουν σε μια άλλη αρκετά σοβαρή, αν όχι μεγαλύτερη κρίση από την προηγούμενη, όπως σχολιάζει στο Reuters ο στρατηγικός αναλυτής της Rabobank, Matt Cairns.

Κούρταλη Ελευθερία

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Risk assets χρυσός και πετρέλαιο – Τί βλέπουν Jefferies, Citi και UBS

Σε ένα εξαιρετικά εύθραυστο γεωπολιτικό και οικονομικό περιβάλλον κινούνται πλέον οι διεθνείς

Αναβαθμίσεις και πρόωρες αποπληρωμές αλλάζουν την εικόνα της Ελλάδας

Από «μαύρο πρόβατο» της Ευρωζώνης σε παράδειγμα δημοσιονομικής προσαρμογής επιχειρεί να μετατραπεί

Φ. Καραβίας: Μέρισμα €717 εκατ. με τρέχουσα μερισματική απόδοση 5,2%

Το 2025 σηματοδότησε ένα έτος εμπέδωσης και επέκτασης της στρατηγικής που υλοποιούμε