Στο 15,6% η απόδοση των 3ετών ομολόγων – Στο 9,5% των 10ετών

3 λεπτά ανάγνωση
20 Φεβρουαρίου 2015

Πτωτικά κινούνται και σήμερα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, υποδηλώνοντας ότι οι επενδυτές αισιοδοξούν για άρση του αδιεξόδου αναφορικά με την χρηματοδότηση της χώρας, παρά την αρνητική στάση του Βερολίνου.

Η απόδοση των 3ετών ομολόγων υποχωρούσε νωρίτερα κατά 82 μονάδες βάσης στο 15,6%, ενώ των 10ετών τίτλων υποχωρούσε κατά 12 μονάδες βάσης στο 9,5%.

Αντανακλώντας τις ελπίδες για εξεύρεση μίας λύσης που θα αποτρέψει μία αναταραχή στις αγορές άλλων αδύναμων χωρών της Ευρωζώνης, οι αποδόσεις των ιταλικών, ισπανικών και πορτογαλικών 10ετών ομολόγων παρέμεναν σταθερές στο 1,62%, 1,56% και 2,27%, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, οι κάτοχοι ομολόγων είναι απροσδόκητα αισιόδοξοι, παρά την αδυναμία επίτευξης συμφωνίας έως τώρα για το θέμα της Ελλάδας.

Ο δείκτης ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, τον οποίο καταρτίζει το Bloomberg, δείχνει ότι οι επενδυτές δεν βλέπουν κάποια σημαντική αύξηση της πιθανότητας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Η τιμή του δείκτη στο χθεσινό κλείσιμο ήταν 90,89 μονάδες και είναι υψηλότερη κατά 24% από τη μέση τιμή της τελευταίας πενταετίας. Είναι, επίσης, πάνω από πέντε φορές υψηλότερη από τις 17,2 μονάδες που διαμορφώθηκε ο δείκτης το 2012, όταν η Ελλάδα προχώρησε στο PSI.
 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΔΔΗΧ: Στα €507 εκατ. οι προσφορές για την επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου – Υπερκάλυψη κατά 2,03 φορές

Με υπερκάλυψη και αύξηση της απόδοσης ολοκληρώθηκε η επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου

Ενεργειακό σοκ και ομόλογα: Ο πόλεμος ανεβάζει επιτόκια και πιέζει την οικονομία

Η κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή προκαλεί ήδη ισχυρές αναταράξεις στην

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή «εξαφανίζει» τα ασφαλή επενδυτικά καταφύγια

Ο πόλεμος στο Ιράν και το παγκόσμιο ενεργειακό σοκ αλλάζουν εκ νέου