Στο +6,27% το αργό

2 λεπτά ανάγνωση
28 Φεβρουαρίου 2022

Η τιμή του βαρελιού του αργού πετρελαίου West Texas Intermediate (WTI) σημειώνει αλματώδη αύξηση, που ξεπέρασε το 6%, στις συναλλαγές στην Ασία μέχρι τώρα, καθώς οι αγορές μοιάζουν να ανησυχούν ολοένα περισσότερο για το ενδεχόμενο να εκδηλωθεί ενεργειακή κρίση μετά τις νέες δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία εξαιτίας της εισβολής της στην Ουκρανία.

Η τιμή του βαρελιού αυξανόταν κατά 6,27%, στα 97,33 δολάρια, περί τις 06:45 (ώρα Ελλάδας), ενώ αυτή του βαρελιού Brent σημείωνε άνοδο 5,24%, στα 103,06 δολάρια.

Οι ΗΠΑ και η ΕΕ ανακοίνωσαν ότι αποκλείουν ορισμένες μεγάλες ρωσικές τράπεζες από το διεθνές σύστημα διατραπεζικών πληρωμών SWIFT και έβαλαν προσωπικά στο στόχαστρο τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον υπουργό Εξωτερικών του, τον Σεργκέι Λαβρόφ.

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτίναξη στις τιμές καυσίμων στις ΗΠΑ – Στο κόκκινο λόγω γεωπολιτικής κρίσης

Οι τιμές της βενζίνης στα πρατήρια στις ΗΠΑ αυξήθηκαν φθάνοντας στο υψηλότερο

Reuters: Ρήγμα στον OPEC – Τα ΗΑΕ αποχωρούν και αλλάζουν τους κανόνες στο πετρέλαιο

Σοβαρό πλήγμα για τη συνοχή του OPEC προκαλεί η απόφαση των Ηνωμένα

S&P: Επιβράδυνση στο 1,7% για την Ελλάδα – Πληθωρισμός 4,2% και ανησυχία για ενέργεια και τουρισμό

Μήνυμα επιβράδυνσης αλλά και ανθεκτικότητας στέλνει η Standard & Poor’s για την