Στο 7,64% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

2 λεπτά ανάγνωση
21 Φεβρουαρίου 2014

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών καταγράφηκαν δύο συναλλαγές ύψους 3 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 2 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολή αγορά και το 1 εκατ. ευρώ σε εντολή πώλησης.

Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 7,64% από 7,61% χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,66% να διαμορφωθεί στο 5,98% από 5,92% που έκλεισε χθες.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι το επιτόκιο στον χρόνο αυξήθηκε οριακά στο 0,547% από 0,545% χθες στη διάρκεια των εννέα μηνών κυμαίνονταν στο 0,464%, το εξάμηνο διατηρήθηκε στο 0,384%, όπως και το τρίμηνο στο 0,286% από 0,287. Τέλος, στον μήνα το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 0,222% από 0,221%.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΔΔΗΧ: Στο 2,21% η απόδοση στη δημοπρασία εξάμηνων εντόκων – Υπερκάλυψη κατά 2,62 φορές

Στο 2,21% διαμορφώθηκε η απόδοση στη σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26

Αγορές σε συναγερμό: Πετρέλαιο στα $110 και φόβοι για νέα παγκόσμια κρίση

Σε ένα εξαιρετικά εύθραυστο περιβάλλον κινούνται πλέον οι διεθνείς αγορές.

Προειδοποίηση Moody’s για Ελλάδα: Ο κίνδυνος πολιτικής αστάθειας επιστρέφει

Σήμα κινδύνου για την ελληνική οικονομία εκπέμπει η Moody’s Analytics.