Στο 8,19% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

2 λεπτά ανάγνωση
31 Οκτωβρίου 2013

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων παρατηρήθηκε σήμερα έντονη συναλλακτική δραστηριότητα καθώς καταγράφηκαν συναλλαγές 48 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 26 εκατ. Ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς και τα υπόλοιπα 22 εκατ. ευρώ σε εντολές πώλησης.

Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 8,19% από 8,42% χθες με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,67% να διαμορφωθεί στο 6,52% από 6,73% που έκλεισε χθες.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 0,53% στη διάρκεια των 9 μηνών κυμαίνονταν στο 0,44% το εξάμηνο διαμορφώθηκε στο 0,34%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 0,224%, ενώ στο μήνα το επιτόκιο κυμαίνονταν στο 0,129%.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

FED: Σε κρίσιμο σταυροδρόμι τα επιτόκια – Τί περιμένουν οι αγορές

Σε κρίσιμο σημείο βρίσκονται τα επιτόκια της Federal Reserve.

ΟΔΔΗΧ: Στα €507 εκατ. οι προσφορές για την επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου – Υπερκάλυψη κατά 2,03 φορές

Με υπερκάλυψη και αύξηση της απόδοσης ολοκληρώθηκε η επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου

Ενεργειακό σοκ και ομόλογα: Ο πόλεμος ανεβάζει επιτόκια και πιέζει την οικονομία

Η κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή προκαλεί ήδη ισχυρές αναταράξεις στην