Στροφή στα ομόλογα από τους επενδυτές

2 λεπτά ανάγνωση
15 Ιουνίου 2020

Οι επενδυτές γυρίζουν την πλάτη στο ρίσκο των μετοχών και στρέφονται στα ομόλογα, με τις αποδόσεις των κρατικών τίτλων της Ευρωζώνης να κινούνται πτωτικά.

Βασιλιάς της ευρωπαϊκής αγοράς χρέους είναι βεβαίως τα Bunds, που θεωρούνται ένα από τα πιο ασφαλή επενδυτικά καταφύγια διεθνώς. Η απόδοση του γερμανικού δεκαετούς υποχωρεί σήμερα σε χαμηλά τριών εβδομάδων, στο -0,47%. Σε αρνητικό έδαφος κινείται και εκείνη του γαλλικού δεκαετούς, στο -0,06%.

Στην περιφέρεια, οι αποδόσεις τόσο των πορτογαλικών όσο και των ισπανικών 10ετών τίτλων διαμορφώνονται κοντά στο 0,55%, ενώ του ιταλικού είναι στο 1,44%. Τα ελληνικά ομόλογα εξακολουθούν να παρουσιάζουν χαμηλότερες επιδόσεις από τα ιταλικά, με εκείνη του δεκαετούς στο 1,24%. 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ομόλογα: Πάνω από $2,5 τρισ. “εξαϋλώθηκαν” λόγω του πολέμου στο Ιράν

Ισχυρούς τριγμούς καταγράφει η παγκόσμια αγορά ομολόγων, με τις απώλειες να ξεπερνούν

Τράπεζα Πειραιώς: Σε περιβάλλον αυξημένων προκλήσεων η παγκόσμια οικονομία

Με τη σύρραξη στη Μέση Ανατολή να μετρά ήδη τρεις εβδομάδες και,

Συναγερμός στην Ευρώπη μετά το χτύπημα Ισραήλ – Στο τραπέζι ΕΦΚ και έκτακτα μέτρα

Η επίθεση του Ισραήλ σε ενεργειακές εγκαταστάσεις του Ιράν ανεβάζει κατακόρυφα την