Στροφή στα ομόλογα από τους επενδυτές

2 λεπτά ανάγνωση
15 Ιουνίου 2020

Οι επενδυτές γυρίζουν την πλάτη στο ρίσκο των μετοχών και στρέφονται στα ομόλογα, με τις αποδόσεις των κρατικών τίτλων της Ευρωζώνης να κινούνται πτωτικά.

Βασιλιάς της ευρωπαϊκής αγοράς χρέους είναι βεβαίως τα Bunds, που θεωρούνται ένα από τα πιο ασφαλή επενδυτικά καταφύγια διεθνώς. Η απόδοση του γερμανικού δεκαετούς υποχωρεί σήμερα σε χαμηλά τριών εβδομάδων, στο -0,47%. Σε αρνητικό έδαφος κινείται και εκείνη του γαλλικού δεκαετούς, στο -0,06%.

Στην περιφέρεια, οι αποδόσεις τόσο των πορτογαλικών όσο και των ισπανικών 10ετών τίτλων διαμορφώνονται κοντά στο 0,55%, ενώ του ιταλικού είναι στο 1,44%. Τα ελληνικά ομόλογα εξακολουθούν να παρουσιάζουν χαμηλότερες επιδόσεις από τα ιταλικά, με εκείνη του δεκαετούς στο 1,24%. 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Crash test για το Χ.Α η κρίση στη Γαλλία και ο πολιτικός κίνδυνος ενόψει των εκλογών του 2027

Παρά τη στήριξη από την εταιρική κερδοφορία, η ισορροπία των αγορών διεθνώς

Γαλλικά ομόλογα: Μια ανάσα από το 5% – Στο μικροσκόπιο το spread των 150 μονάδων

Τα γαλλικά ομόλογα συγκεντρώνουν την προσοχή των επενδυτών.

Όμηροι των αγορών τα γαλλικά ομόλογα – Οι vigilantes καραδοκούν

Με την στήριξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να παραμένει απίθανη, τουλάχιστον προς