Σχέδιο για έκτακτη στήριξη 40 δισ. ευρώ στις ιταλικές τράπεζες

2 λεπτά ανάγνωση
27 Ιουνίου 2016

Το ενδεχόμενο έκτακτης κεφαλαιακής ενίσχυσης των ιταλικών τραπεζών εξετάζει η κυβέρνηση της Ιταλίας, με στόχο τη στήριξη του εγχώριου χρηματοπιστωτικού τομέα, ο οποίος πλήττεται σφοδρότατα από την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ε.Ε.

Πηγές, οι οποίες έχουν γνώση των εξελίξεων, τονίζουν στο Bloomberg, ότι η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι εξετάζει το ενδεχόμενο ανακεφαλαιοποίησης ορισμένων εκ των ιταλικών τραπεζών, συνολικού ύψους 40 δισ. ευρώ.

Τα νέα κεφάλαια μάλιστα, ενδεχομένως να προέλθουν από την έκδοση κρατικού ομολόγου. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η τελική απόφαση θα ληφθεί κατόπιν συνεννόησης με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).
«Το ποσό μπορεί να αλλάξει, καθώς η τελική απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη» σπεύδουν να διευκρινίσουν οι ίδιες πηγές.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρηματιστήριο: Επιφυλακτική άνοδος με φόντο τον Περσικό Κόλπο

Ήπια ανοδικά κινείται το Χρηματιστήριο, με τον ΓΔ να διατηρείται πάνω από

Χρηματιστήριο: Αντίδραση μετά τη διόρθωση – Ανάκαμψη σε τράπεζες και blue chips

Ανοδικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, επιχειρώντας αντίδραση μετά τη διόρθωση των προηγούμενων

Χρηματιστήριο: Στάση αναμονής με χαμηλό τζίρο – Πιέσεις σε τράπεζες και blue chips

Σε υποτονικό κλίμα κινήθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να