Σχέδιο για έκτακτη στήριξη 40 δισ. ευρώ στις ιταλικές τράπεζες

2 λεπτά ανάγνωση
27 Ιουνίου 2016

Το ενδεχόμενο έκτακτης κεφαλαιακής ενίσχυσης των ιταλικών τραπεζών εξετάζει η κυβέρνηση της Ιταλίας, με στόχο τη στήριξη του εγχώριου χρηματοπιστωτικού τομέα, ο οποίος πλήττεται σφοδρότατα από την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ε.Ε.

Πηγές, οι οποίες έχουν γνώση των εξελίξεων, τονίζουν στο Bloomberg, ότι η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι εξετάζει το ενδεχόμενο ανακεφαλαιοποίησης ορισμένων εκ των ιταλικών τραπεζών, συνολικού ύψους 40 δισ. ευρώ.

Τα νέα κεφάλαια μάλιστα, ενδεχομένως να προέλθουν από την έκδοση κρατικού ομολόγου. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η τελική απόφαση θα ληφθεί κατόπιν συνεννόησης με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).
«Το ποσό μπορεί να αλλάξει, καθώς η τελική απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη» σπεύδουν να διευκρινίσουν οι ίδιες πηγές.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επενδύσεις και κατανάλωση κράτησαν ψηλά την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας – Στο 2% η ανάπτυξη

Η ελληνική οικονομία διατήρησε τη θετική της δυναμική κατά το πρώτο τρίμηνο

Κ. Βελόπουλος: «Εμείς θα κάνουμε €500 αύξηση στους μισθούς, συντάξεις, δώρα»

Ο Κυριάκος Βελόπουλος υποστήριξε ότι μια κυβέρνηση της Ελληνικής Λύσης θα προχωρούσε

Χρηματιστήριο: Στάση αναμονής στις 2.374 μονάδες – Ξεχώρισαν ΕΥΔΑΠ και ΔΕΗ

Με περιορισμένες μεταβολές και διάθεση κατοχύρωσης κερδών κινήθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών.