Σχεδόν αδύνατη μια πρόβλεψη για την έκβαση των εκλογών

4 λεπτά ανάγνωση
8 Ιουνίου 2017

Με βάση τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που δίνουν άνετη πλειοψηφία στη πρωθυπουργό Τερίζα Μέρι ανέβηκε η τιμή της στερλίνας, γεγονός που δείχνει ότι οι αγορές προεξοφλούν την νίκη των Συντηρητικών. Ωστόσο, θα χαρακτηρίζαμε αυτές τις εκλογές βουβές και καλό θα είναι να μη προεξοφλούμε το αποτέλεσμα. Παρατηρείται μεγάλη απόκλιση στις δημοσκοπήσεις, ως προς τα ποσοστά μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου κόμματος, από 1 έως 12 μονάδες, αναλόγως της δημοσκοπικής μεθόδου που χρησιμοποιείται.

Κρίνεται το πολιτικό μέλλον της Τ. Μέι και του Τζ. Κόρμπιν

Στη σύνθεση του νέου Κοινοβουλίου θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο και η ψήφο τακτικής που θα επιλέξει το 48% των ψηφοφόρων που ψήφισαν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ στο δημοψήφισμα του περασμένου Ιουνίου. Στην περίπτωση που πλειοψηφήσουν οι βουλευτές που τάσσονται υπέρ του soft brexit, η Τερίζα Μέι θα έλθει αντιμέτωπη με σοβαρά προβλήματα στην διαδικασία των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, αν επιχειρήσει να τηρήσει σκληρή στάση έναντι των εταίρων.

Από πλευράς αντιπολίτευσης, αν το Εργατικό Κόμμα λάβει τα 32% που έλαβε στις προηγούμενες εκλογές, τον Μάιο του 2015, επί ηγεσίας Εντ Μίλιμπαντ ή ακόμα και να αυξήσει το ποσοστό του, ο Τζέρεμι Κόρμπιν δεν πρόκειται να αμφισβητηθεί από κανέναν. Συμπερασματικά, οι εκλογές αυτές, είναι ζωτικής σημασίας για το πολιτικό μέλλον και της Τερίζα Μέι αλλά και του Τζέρεμι Κόρμπιν.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Δασμούς ύψους 25% στα εισαγόμενα ευρωπαϊκά οχήματα ανακοίνωσε ο Ντ. Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατέφυγε ξανά σε ένα από τα αγαπημένα του όπλα.

Κ. Βελόπουλος: «Αν κερδίσω, μετά τις εκλογές δεν θα συνεργαστώ με κανέναν»

Ο Κυριάκος Βελόπουλος επιλέγει να επενδύσει σε μια ρητορική «αυτοδυναμίας», ωστόσο η

Αδ. Γεωργιάδης: «Θα πάρουμε την αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εμφανίστηκε βέβαιος για την εκλογική πορεία της κυβέρνησης, τονίζοντας