Σύγκρουση τρένων στην Ινδονησία – Στους 14 οι νεκροί – 84 τραυματίες

4 λεπτά ανάγνωση
28 Απριλίου 2026
Please go to your Post editor » Post Settings » Post Formats tab below your editor to enter video URL.

Ο απολογισμός των θυμάτων της σύγκρουσης χθες Δευτέρα το βράδυ (τοπική ώρα) δυο σιδηροδρομικών συρμών κοντά στην ινδονησιακή πρωτεύουσα Τζακάρτα έγινε ακόμη πιο βαρύς, έφθασε τους 14 νεκρούς, ανακοίνωσε σήμερα η δημόσια επιχείρηση σιδηροδρόμων KAI.

«Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα (…) έχουν επιβεβαιωθεί 14 θάνατοι», ανέφερε η εταιρεία, διευκρινίζοντας πως διακομίστηκαν και εισήχθησαν σε νοσοκομεία άλλοι 84 άνθρωποι. Δεν είναι σαφές ακόμη αν μπόρεσαν να ανασυρθούν ζωντανοί δυο επιβαίνοντες στον έναν από τους συρμούς που παρέμεναν παγιδευμένοι στο κουφάρι βαγονιού.

Το δυστύχημα έγινε στο τέλος της ημέρας κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Μπεκάσι Τιμούρ, κάπου 25 χιλιόμετρα ανατολικά της ινδονησιακής πρωτεύουσας.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας στην Τζακάρτα Άσεπ Έντι Σουχέρι εξήγησε ότι συρμός μεγάλων αποστάσεων συγκρούστηκε με το τελευταίο βαγόνι, αποκλειστικά για γυναίκες, συρμού του προαστιακού σιδηροδρόμου, ο οποίος ήταν ακινητοποιημένος.

Μέχρι στιγμής είναι γνωστό ότι το δυστύχημα είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 81, είπε η κ. Πούρμπα σε ινδονησιακό τηλεοπτικό δίκτυο σήμερα.

Νωρίτερα, δημοσιογράφος του AFP επιτόπου είδε κόσμο να απομακρύνεται από κουφάρι βαγονιού πάνω σε φορεία και να φορτώνεται σε ασθενοφόρα που περίμεναν, υπό τα βλέμματα περίοικων, κάποιοι από τους οποίους ήταν εμφανώς σε κατάσταση σοκ.

Με πληροφορίες και φωτό από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και η Denza στην ευρωπαϊκή αγορά με το Z9GT

Οι κινέζικες εταιρείες εξακολουθούν να έρχονται στην ευρωπαϊκή αγορά η μια μετά

Καρδίτσα: Τα αδέσποτα ζώα βρίσκουν στέγη με το διαδημοτικό καταφύγιο

Μετά από συνεχείς και επίπονες προσπάθειες των δημάρχων και των αρμόδιων υπηρεσιών

Κ. Βελόπουλος: «Αν κερδίσω, μετά τις εκλογές δεν θα συνεργαστώ με κανέναν»

Ο Κυριάκος Βελόπουλος επιλέγει να επενδύσει σε μια ρητορική «αυτοδυναμίας», ωστόσο η