Συμφωνία με συμμετοχή του ΔΝΤ “βλέπει” ο Σόιμπλε

2 λεπτά ανάγνωση
10 Μαΐου 2016

Καλές προοπτικές για γρήγορη συμφωνία σε ό,τι αφορά την Ελλάδα βλέπει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), ο κ. Σόιμπλε φέρεται να εκτίμησε πως θα επιτευχθεί συμφωνία στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Ο γερμανός ΥΠΟΙΚ φέρεται επίσης να δήλωσε αισιόδοξος και για τις πιθανότητες συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο τρίτο Μνημόνιο, κάτι που είναι πολιτικά απαραίτητο για τη γερμανική κυβέρνηση.

Οι δηλώσεις του κ. Σόιμπλε μεταφέρθηκαν στο Reuters από βουλευτές που έλαβαν μέρος στη συνεδρίαση της ΚΟ.

Υπενθυμίζεται ότι ακόμα και πριν τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup ο κ. Σόιμπλε δήλωσε ότι μία συμφωνία είναι εφικτή μέσα στον Μάιο.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Π. Μαρινάκης: «Ακούω βερεσέ όσα λέει ο Τσίπρας – Έβαλε πάνω από τριάντα νέους φόρους»

Η δήλωση του Π. Μαρινάκη βάζει ξανά τον Αλέξη Τσίπρα απέναντι στο

Γιατί η ΕΚΤ θα αυξήσει και άλλο τα επιτόκια φέτος

Η αύξηση των επιτοκίων στην οποία προχώρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική δεν θα

Από τα μνημόνια και το «μαύρο πρόβατο» της ΕΕ… στην ανάπτυξη

Η Ελλάδα, από «μαύρο πρόβατο» της ΕΕ στα μνημόνια, εξελίχθηκε σε παράδειγμα