Συναντήσεις με Σαμαρά, Βενιζέλο θα έχει ο Αχμέτ Νταβούτογλου

4 λεπτά ανάγνωση
13 Δεκεμβρίου 2013

Στην Αθήνα θα βρεθεί σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος θα συναντηθεί στις 10 το πρωί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στη συνέχεια με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλο.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών, η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του κ. Νταβούτογλου στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, οι κ.κ. Βενιζέλος και Νταβούτογλου θα έχουν στις 10:45, κατ΄ ιδίαν συνάντηση στο υπουργείο Εξωτερικών και στη συνέχεια (περί τις 11:15) θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών και στις 12:30 θα προβούν σε δηλώσεις στον Τύπο. Αμέσως μετά, ο κ. Βενιζέλος θα παραθέσει γεύμα εργασίας προς τιμήν του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, πρόκειται για ανταποδοτική επίσκεψη του κ. Νταβούτογλου στην Ελλάδα, μετά την τελευταία επίσκεψη του κ. Βενιζέλου στην Άγκυρα τον περασμένο Ιούλιο.

Η ατζέντα των συνομιλιών των δυο ανδρών θα περιλαμβάνει διμερή και περιφερειακά θέματα, καθώς και την προετοιμασία της επόμενης, τρίτης κατά σειρά, συνεδρίασης του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι, μέχρι στιγμής, δεν έχει καθοριστεί ο χρόνος διεξαγωγής της επόμενης συνεδρίασης του Ανώτατου Συμβούλιου Συνεργασίας.

Σημειώνεται ότι η προηγούμενη πραγματοποιήθηκε στις 4 Μαρτίου 2013 στην Κωνσταντινούπολη, υπό την προεδρία των πρωθυπουργών, με τη συμμετοχή υπουργών και από τις δύο χώρες.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ΕΕ στη μείωση του χρέους με πτώση ρεκόρ 67 μονάδων

Τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους μεταξύ των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφει

Εκταμίευση πόρων ύψους €1,18 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προς την Ελλάδα

Στην εκταμίευση πόρων ύψους 1,18 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και

ΔΝΤ: Θεαματική μείωση του ελληνικού χρέους έως το 2031 – Κάτω από τον μέσο όρο των ανεπτυγμένων οικονομιών

Σε τροχιά εντυπωσιακής αποκλιμάκωσης εισέρχεται το ελληνικό δημόσιο χρέος, σύμφωνα με τις