Συνάντηση Βαρουφάκη-Ντράγκι

3 λεπτά ανάγνωση
3 Φεβρουαρίου 2015

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, θα έχει αύριο Τετάρτη ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, στο πλαίσιο των μπαράζ επαφών που έχει για την παρουσίαση των θέσεων της νέας κυβέρνησης και την οικοδόμηση στήριξης ανάμεσα στους εταίρους.

Η επίσκεψη του κ. Βαρουφάκη στη Φρανκφούρτη συμπίπτει με τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ όπου θα συζητηθεί το ενδεχόμενο παράτασης της διαθεσιμότητας του έκτακτου μηχανισμού ELA για τις τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, τρεις από τις τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες έχουν αντλήσει 2 δισ. ευρώ από τον ELA, από τις 21 Ιανουαρίου, οπότε η ΕΚΤ ενέκρινε το πρώτο 15ήμερο «παράθυρο» στήριξης για τα ελληνικά ιδρύματα.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει και ενδεχόμενο ο κ. Βαρουφάκης να συναντηθεί και με τον γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την Πέμπτη.

Φιλιππίδης Νίκος
 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΗ και τράπεζες εκτόξευσαν το Χρηματιστήριο κόντρα στην Ευρώπη

Με νέα ισχυρή άνοδο ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Κ. Βελόπουλος: «Είναι αντιφατικό να φτωχεύουν οι Έλληνες και να πλουτίζουν οι πολιτικοί»

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, δηλώνει πως «είναι αντιφατικό να φτωχεύουν οι Έλληνες και

Χρηματιστήριο: Εκρηκτική επιστροφή πάνω από τις 2.300 μονάδες με οδηγό τράπεζες και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Με ισχυρή ανοδική κίνηση και σαφή επιστροφή του αγοραστικού ενδιαφέροντος ολοκλήρωσε τη