Συνεργασία των κομμάτων της τουρκικής αντιπολίτευσης κατά του Ερντογάν

2 λεπτά ανάγνωση
2 Μαΐου 2018

Συμμαχία των Κομμάτων της Αντιπολίτευσης απέναντι στην υποψηφιότητα Ερντογάν ανακοινώθηκε στην Τουρκία, αλλά θα ισχύσει για το δεύτερο γύρο των Προεδρικών Εκλογών, αφού στον πρώτο γύρο τα κόμματα θα κατέλθουν με τους δικούς τους υποψηφίους.

Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) και τρία ακόμη κόμματα της αντιπολίτευσης θα υπογράψουν τη συμφωνία σύμπραξης αύριο το μεσημέρι στις 15.00, σύμφωνα με το NTV.

Ο ίδιος ο Τούρκος Πρόεδρος φαίνεται να πραγματοποιεί παρασκηνιακές επαφές με τους Κούρδους του HDP σε μια προσπάθεια να κερδίσει από τον πρώτο γύρο ενώ έχει ανακοινώσει συνεργασία με το εθνικιστικό κόμμα MHP.

Νίκη του Ερντογάν από τον πρώτο γύρο, με ένα ποσοστό της τάξεως του 55%, δίνουν σήμερα κάποιες δημοσκοπήσεις φιλοκυβερνητικών εφημερίδων.

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Α. Γεωργιάδης: «Οι αντίπαλοί μας είναι πολύ χαμηλού επιπέδου»

Τη δική του πολιτική τοποθέτηση με αιχμηρό τρόπο διατύπωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης,

Σ. Κασσελάκης: «Πολιτικός μου αντίπαλος είναι όλο το παλιό σύστημα»

Ο Στέφανος Κασσελάκης, δηλώνοντας ότι πολιτικός του αντίπαλος είναι «όλο το παλιό

Κ. Βελόπουλος: «Αν κερδίσω, μετά τις εκλογές δεν θα συνεργαστώ με κανέναν»

Ο Κυριάκος Βελόπουλος επιλέγει να επενδύσει σε μια ρητορική «αυτοδυναμίας», ωστόσο η